Пригоди

Ворог атакував позиції ЗСУ на Миколаївсько-Херсонському напрямку ударними дронами типу "Ланцет"

Повідомляє ОК "Південь"

Цей материал також доступний

На південнобузькому напрямку противник продовжує вести активну оборону та намагається утримати зайняті рубежі. Протягом сьогоднішньої ночі ворог завдавав вогневих ударів по позиціях наших підрозділів, територіальним громадам, прилеглим до лінії фронту, обстрілював нещодавно звільнені населені пункти Бериславського району та готував тиловими територіями із застосуванням реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляє ОК “Південь” вдень 8 листопада 2022 року.

З метою уточнення становища наших військ та коригування вогню артилерії окупанти продовжують використовувати безпілотні літальні апарати. Один із таких шпигунів, на кшталт «Орлан-10», знищений у Бериславському районі.

Протягом ночі ворог завдав ударів по Нікополю та Марганецькій громаді. З реактивних систем залпового вогню “Град” та мінометів 120 калібру гатив об’єктами цивільної інфраструктури населених пунктів. У Нікополі пошкоджено близько десятка багатоповерхових та приватних будинків, господарську споруду, 4 автомобілі, будівлі двох промислових підприємств, 2 навчальні заклади та газопровід. Жодних людських втрат.

Ворог продовжує застосовувати ударні дрони типу «Ланцет», атакуючи ними позиції сил оборони, зокрема, на півночі Херсонщини.

Наші ракетники та артилеристи завдавали вогняної поразки за позиціями ворога та районами зосередження живої сили, техніки та озброєння. Виконано близько сотні вогневих завдань. Отримано підтвердження втрати противником 10 рашистів, решта даних дорозвідується.

Внаслідок попередніх поразок місць розташування окупаційних військ у Голій Пристані на Херсонщині близько двох десятків одиниць ворожої техніки знищено.

В акваторії Чорного моря корабельне угруповання ворожих сил наразі складається із 7 ворожих кораблів. Носії крилатих ракет морського базування “Калібр” знаходяться у пунктах базування, але споряджені й у готовності до виходу на бойовий курс до застосування.

Винесену штормом до узбережжя Одещини чергову якірну міну підривним підрозділом Сил оборони контрольовано знищено.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button