Суспільство

Що варто знати про курси словацької мови онлайн

Курси – основа, самопідготовка – частина навчання

Цей материал також доступний

Головне, що потрібно зробити для того, щоб вступити до будь-якого університету Словаччини та отримати безкоштовну освіту – це вивчити словацьку мову. Зрозуміло, що за короткий термін ви не отримаєте рівень С2, але освоїти основу та почати спілкуватися завдяки курсам зможете. І якщо раніше попит мали більше оффлайн заняття, то розвиток сучасного світу і нові корективи у вигляді коронавірусу все змінили і настала ера онлайн занять.

Плюси онлайн занять

Найголовніший плюс – це економія часу, сил та грошей. Вам не потрібно витрачати все це для того, щоб дістатися місця занять, а потім повернутися назад додому. Це помітно збільшує час для самопідготовки, виконання домашніх завдань, а також дає можливість просто відпочити від навчання.

Другий плюс – викладачі. Ті, хто цінує свою репутацію, шукає найкращих викладачів для своїх учнів та абітурієнтів.

І зрозуміло, що хороший викладач, який добре знає свій предмет, може і не перебувати територіально у вашому місті. Тому в цьому плані у онлайн занять є явна перевага, чим більше, що деякі курси словацької мови залучають для навчання і навіть носіїв мови, що є само по собі чудовою можливістю почути ту саму словацьку мову: правильну, без жодного акценту.

Як проходять онлайн заняття з словацької мови

Фактичні так само, як і офлайн. Час проведення занять заздалегідь обговорюється, щоб кожному слухачеві було зручно бути присутнім на них. Під час уроку викладач дає основну теорію, багато спілкується з абітурієнтами та задає домашнє завдання. Просто лекціями вже нікого не здивуєш, тому викладачі використовують у своїй роботі різні ігри, відео та інші речі, які допомагають не просто заучувати інформацію, а розуміти її у доступній та легкій формі.

Курси – основа, самопідготовка – частина навчання

Безперечно, що курси словацької мови є базою для вивчення, але самопідготовка також має бути, щоб освоїти мову на потрібному рівні. Що сюди входить? Це підготовка домашнього завдання, повторення пройденого під час заняття, а також різні інші форми: можна слухати музику, дивитися виступи стендап коміків, читати статті та книги словацькою і так далі. Чим більше часу ви присвятите цьому, тим краще буде результат і тим простіше вам буде потім, вже в самому університеті.

В університеті буде продовження

Крім того, що ви, як майбутній абітурієнт, будете словацькою мовою на курсах, більшість університетів організовують додаткові курси для своїх іноземних студентів. Серед них – Технічний університет у Кошиці, який має багато перспективних напрямків, завдяки яким ви без проблем знайдете роботу після отримання диплому. Так от цей університет настільки зацікавлений у тому числі і в іноземних студентах, що щороку організовує для першокурсників додатковий курс словацької мови, щоб студенти якнайшвидше адаптувалися в країні, а також почали краще сприймати інформацію.

Це чудова можливість познайомитися зі своїми однокурсниками, налагодити комунікацію та підвищити вже існуючий рівень словацької мови.

Вічне питання – репетитор чи курси?

Це складне питання, тому що тут слід виходити з особливостей характеру кожної людини, але сьогодні ми розповімо про плюси онлайн курси словацької. Заняття у групах – це своєрідне змагання між слухачами курсу. Кожен дивиться на те, які успіхи робить його однокурсник і намагається підтягуватись як мінімум до такого ж рівня. Це все тому, що кожен розуміє, що всі вони знаходяться в одному човні і всім потрібно досягти певної точки знань. І саме ця конкуренція змушує вчити трохи більше та трохи краще, щоб не стати гіршим у групі.

Тут додається і додаткова комунікація. Спілкування відбувається не лише між викладачем та абітурієнтом, а між усіма учасниками занять, що дозволяє покращити навички комунікації, частково подолати сором чи страх говорити чужою мовою перед невеликою, але аудиторією.

Якщо підбивати підсумок всього вищесказаного, то словацька мова онлайн – це економія часу та грошей, підвищення комунікативних навичок та швидке освоєння матеріалу завдяки здоровій конкуренції.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button