Пригоди

Окупанти планують експортувати сонячні електростанції з Херсонщини на територію РФ

Про це повідомляють в ГУР України

Цей материал також доступний

На Херсонщині окупанти планують вивезти сонячні електростанції на територію Росії та заборонили місцевим жителям користуватися човнами.

Про це повідомляється в ГУР.

В окупованих районах Херсонської області рашисти заявили про “аудит об’єктів сонячної генерації”. Якщо власники майна не з’являться у встановлені строки для підтвердження свого права власності, майно буде «націоналізовано» (викрадено) та передано створеній окупантами фейковій компанії «Гуп Херсонобленерго». Потім майно планується вивозити на територію Росії.

Триває незаконна евакуація громадян України Херсонської області з правого берега Дніпра. Для залучення людей до переїзду їм пропонують отримати так звані «житлові сертифікати» на покупку житла в Росії.

В рамках евакуації місцевих жителів насильно виселяють з квартир і будинків. Вільне житло займають ті, хто одягнений в цивільних військових з СРФ. Місцеві транспортні засоби вивозять для використання окупантами.

Дітей вивозили з інтернатів Херсона на територію Криму. На сьогоднішній день дітей помістили на базу однієї з психіатричних лікарень Сімферополя. Також на територію Криму перевозили в’язнів херсонської колонії.

Місцевих жителів попереджають, що всі причали (навіть невеликі сільські) повинні бути порожніми. Якщо якісь човни будуть знайдені, вони будуть або знищені, або конфісковані.

В останні тижні колаборантів і представників окупаційної адміністрації переселили в пансіонати, розташовані на Арабатській стрілці. Власники баз відпочинку змушені переселяти переселенців. Крім того, російські військові шукають вільні приміщення для переселення.

В даний час російські військові активно використовують дорогу через Арабатську стрілку між Кримом і Херсонською областю. До 24 лютого ця дорога не використовувалася, тому що була перекопана і мала рови. Після початку збройної агресії інженерні підрозділи з Російською Федерацією відновили ґрунтове автомобільне та транспортне сполучення, що дозволило скоротити маршрут з окупованого Криму до Херсонської, а згодом і Донецької області приблизно на 120 км.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button