ПригодиТема дня

Під звуки канонади з фронту: в Корабельному районі з почестями прощалися з загиблим воїном

ФОТО, ВІДЕО

Цей материал також доступний

1 листопада 2022 року у Миколаєві попрощалися з Героєм-захисником України з Корабельного району Сергієм Тріщановичем, який загинув 23 жовтня 2022 року в боях за Харківщину. Люди принесли багато квітів. Рідні, друзі і побратими присвятили Сергію багато теплих слів. Його провели в останню путь з військовими почестями, – повідомляє кореспондент “Korabelov.Info” з місця подій.

«У нього ніколи не було страху в очах, – кажуть про Сергія друзі. “Він міг сховатися в підвалі, але він не був таким. Він був людиною честі і гідності“, – додала його колишня дружина.

“Він вірив у життя. Він любив нашу Батьківщину, любив батьків, рідне місто. І я пішов все це захищати… Ми завжди будемо пам’ятати тебе, синку, спи спокійно”, – сказав один з місцевих жителів, прощаючись з Героєм.

“Я з ним навчався у морехідці. Він був дуже позитивною людиною, був людиною слова, душею компанії. У нього коли була якась мета – він завжди йшов до неї. Він ніколи нікому нічого не робив поганого. Весною, до того, як піти на фронт, він волонтерів, встановлював протитанкові їжаки…”, – розповів один із товаришів Сергія.

прощання з Сергієм Тріщановичем

Сергій Тріщанович був воїном 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, чим дуже пишався.

“Його душа так вболівала за Україну! Він був настільки проти цієї несправедливості, що на нас напали. Він повідомив мені, що буде стрільцем у 14-й бригаді. У цій бригаді практично кожен має військовий досвід, багато хто служить з 14-го року і пройшов АТО. Він сказав, що ви можете мною пишатися, я в 14-й бригаді. Він двічі писав рапорт на передову – не брали. Ми його відмовляли йти туди, але це марно, він якщо щось вирішив – то все! І ось його таки взяли, і він потрапив у саме пекло. Він брав участь у визволенні сіл та населених пунктів Харківської області”, – розповіла сестра загиблого Єлизавета Тріщанович.

прощання з Сергієм Тріщановичем

Перед фатальним 23 жовтня Сергій кілька разів був поранений, пройшов реабілітацію і повернувся на фронт.

Від нього йшло таке світло, таке позитивне, обидва батьки-вчителі (Ольга Опанасівна та Володимир Леонтійович) виховали справжнього Героя України. Три рази він був поранений, але трохи підлікувався і знову в бій. Останнє поранення отримав на початку жовтня, “підлатали”, але пішов далі звільняти Українську землю. Така величезна втрата, такого сина втратила Країна. Слава Герою України. Сумуємо, Ніколи не забудемо!

Дякую тобі, Сергію Трищановичу, за те, що віддав своє життя і наблизив Україну до перемоги”, – написала родичка загиблого Анжела Д.

Прощання з Героєм відбулося під звуки канонади, що доносилася з лінії фронту на Миколаївсько-Херсонському напрямку.

Поховали Героя на так званому «Жуковському» кладовищі в Корабельному районі міста Миколаєва.

прощання з Сергієм Тріщановичем

Ярослава Шевчук

Раніше ми писали про загиблих Сергія та Ольгу Тріщанович:
«Від них вийшло світло»: в Корабельному районі оплакують загиблого воїна і його матір-вчительку

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button