Суспільство

У Польщі виявили новий вид коронавірусу: чому це небезпечно

– заявив заступник міністра охорони здоров'я Польщі Вальдемар Краска

Цей материал також доступний

Якщо в Західній Європі спостерігається зростання кількості нових заражень “ковідом”, то в Польщі зафіксовано новий різновид штаму “Омікрон” під назвою “Цербер”.

Про це в інтерв’ю Пдп. ..pl – заявив заступник міністра охорони здоров’я Польщі Вальдемар Краска.

У Польщі виявили всього двох пацієнтів, які заразилися новими підвидами «Омікрон» BQ.1 і BQ.1.1 (вони отримали неофіційну назву «Цербер»). За словами чиновника, зараз важко спрогнозувати розвиток ситуації з Цербером – ситуація залишається на контрольованому рівні.

«У Західній Європі з’явився новий субваріант BQ.1 і BQ.1.1, який називається «Цербер». Два таких випадки виявили в Польщі. Ми стежимо за ситуацією. Звичайно, варіант BA5, який є зараз, буде зміщений, але це відбувається повільніше, ніж в минулих хвилях », – сказав Вальдемар Краска.

Він зазначив, що вакцини також захищають від нових підвидів в більшості випадків. Відповідаючи на питання, чи є в Польщі зараження коронавірусів, він сказав, що “поки що ситуація в країні стабільна”.

“У нас все менше і менше заражень. Сьогоднішні дані становлять менше тисячі нових заражень. Щотижня ми бачимо зниження більш ніж на 30%. Кількість пацієнтів у лікарнях також зменшується”, – сказав він.

Європейські ЗМІ з посиланням на Європейське агентство з контролю за захворюваннями ECDC пишуть, що BQ.1 і його похідний BQ.1.1, ймовірно, збільшать захворюваність найближчим часом. За даними ECDC, вони можуть стати домінуючими вже в середині листопада або на початку грудня.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button