Політика

Євросоюз готовий фінансувати Україну на рівні 1,5 млрд євро на місяць

Гроші потрібні для фінансування дефіциту держбюджету

Цей материал також доступний

Європейський Союз виділятиме Україні 1,5 млрд євро на місяць для фінансування дефіциту держбюджету. Про це на відкритті міжнародної конференції з оновлення України повідомила Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, з початку 2022 року Україна вже отримала понад 19 млрд євро фінансової допомоги від Євросоюзу, не рахуючи військових поставок, але цього недостатньо. Через війну Україні потрібно від 3 до 5 мільярдів євро на місяць для покриття бюджетних витрат, таких як виплати та пенсії.

«Я вважаю, що Європейський Союз повинен взяти свою справедливу частку, тому я працюю з країнами-членами, щоб ЄС підтримував Україну в розмірі до 1,5 млрд євро на місяць під час війни. Загалом у 2023 році це складе близько 18 млрд євро”, – сказала фон дер Ляєн.

Вона додала, що Єврокомісія готова стати секретаріатом для управління всією міжнародною допомогою для відбудови України.

«Кожен євро, кожен долар, кожен фунт, кожна ієна, яку ми витратимо, – це інвестиція не лише в Україну, а й у демократичні цінності в усьому світі», – сказав Президент Єврокомісії.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button