Суспільство

Росія організовано відступає з Херсона, готуючись до операції під "фальшивим прапором" - ISW

Росія, судячи з усього, продовжує готувати операцію під «фальшивим прапором» зі знищення дамби Каховської ГЕС, в чому має намір звинуватити Україну.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські війська, схоже, починають виводити техніку та техніку із західного берега Дніпра в очікуванні майбутнього наступу української армії.

Експерти посилаються на повідомлення херсонських Telegram-каналів про розграбування і вивезення майна і обладнання з міської пожежної частини, а також посилаються на супутникові знімки, на яких видно, як вантажні пороми перевозять значні обсяги техніки та інших вантажів з правого берега Дніпра наліво і повертаються порожніми.

Схоже, російська армія винесла урок з панічного відступу під Харковом, в результаті якого чимала кількість військової техніки, зброї та боєприпасів була залишена українцям, підсумовують аналітики.

  • Білий дім підтвердив, що іранські військові перебувають в окупованому Криму, щоб допомогти російським силам у здійсненні атак безпілотників на цивільне населення України та об’єкти цивільної інфраструктури.
  • Іран надає військову підтримку російським силам в Україні, незважаючи на нові міжнародні санкції, ймовірно, частково тому, що його лідери вважають, що їм потрібна допомога Москви, щоб порушити світовий порядок, очолюваний США.
  • Російські війська посилюють обмежені відвойовані позиції на північному сході Харківської області.
  • Українські війська просунулися в північній частині Херсонської області, оскільки Збройні сили України продовжують кампанію перехоплення.
  • Російські війська продовжували вести наземні операції в Донецькій області, але російські джерела спростували власні претензії на контроль над Бахмутом. Російські війська, ймовірно, продовжують фальсифікувати заяви про наступ в районі Бахмута, щоб продемонструвати свої успіхи принаймні в одному секторі на тлі постійних втрат на північному сході та півдні України.
  • Російські регіональні уряди і Міністерство оборони РФ продовжують звинувачувати один одного у військово-адміністративних прорахунках.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button