Пригоди

У Дніпрі СБУ викрила ритуальну мафію: затримали 10 чиновників

У Дніпрі чиновники незаконно збирали щомісяця 7 млн грн за можливість поховати загиблого, - СБУ

Цей материал також доступний

СБУ ліквідувала масштабну злочинну схему в комунальному підприємстві «Міська ритуальна служба» Дніпровської міської ради, працівники якого систематично вимагали хабарі за виділення місць поховань на міських кладовищах навіть під час воєнного стану. Щомісяця організатори угоди отримували «прибуток» у розмірі близько 7 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

В результаті слідчо-оперативних дій було затримано 10 посадових осіб – це практично все керівництво комунального підприємства.

За даними слідства, керівництво установи налагодило незаконний механізм отримання грошей від громадян за надання ритуальних послуг. Отримавши хабарі, учасники схеми «гарантували» людям допомогу у виділенні місць для поховання близьких людей.

Незважаючи на офіційну виплату 3,5 тисячі гривень, чиновники вимагали від 10 до 50 тисяч гривень за одне поховання. Такса залежала від місця розташування кладовища і самого місця поховання.

У разі відмови родичів покійного платити данину пам’яті чиновники створювали штучні бюрократичні перешкоди для поховання близької людини.

Співробітники СБУ задокументували дев’ять епізодів неправомірної вигоди з боку керівництва комунальної установи.

Під час обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів правоохоронці виявили: проектну документацію та комп’ютерну техніку з гарячих рук, майже 5 мільйонів гривень, ймовірно, отриманих злочинним шляхом.

Згідно з матеріалами СБУ, всім затриманим повідомлено про підозру за частиною 3 статті 368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою») Кримінального кодексу України.

Вирішується питання додаткової кваліфікації злочинних дій зловмисників. Всім учасникам злочину було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button