Суспільство

Українці пікетують посольство Ірану в Києві через постійні обстріли дронів-камікадзе

Міністерство закордонних справ України назвало Іран співучасником злочинів проти України

Цей материал також доступний

Через постійні обстріли іранськими дронами-камікадзе українці пікетують посольство Ірану в Києві, щоб їх почула світова спільнота.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Учасники звинувачують країну в підтримці тероризму та вбивствах українців. В акції взяли участь кілька десятків людей. Вони вимагали припинити продаж Росії дронів-камікадзе “Шахед-136”. Саме цими безпілотниками іранського виробництва Росія сьогодні атакувала українську столицю.

Також МЗС України назвало Іран «співучасником злочину агресії, воєнних злочинів та терористичних актів Росії проти України» через надання російській Федерації дронів-камікадзе.

«Надання зброї для ведення завойовницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником злочину агресії, воєнних злочинів та терористичних актів Росії проти України. Ми закликаємо Тегеран негайно припинити постачання будь-якої зброї Росії. В іншому випадку Іран і його керівництво понесуть найсуворішу відповідальність, в тому числі в рамках міжнародних судових позовів щодо злочинів Росії проти України”, – йдеться в заяві.

Іран заперечує постачання Росії дронів-камікадзе, хоча і військові відомства, і світові ЗМІ неодноразово повідомляли про це – називали як конкретні марки (Shahed-136), так і ймовірну кількість дронів, замовлених Росією з Ірану (2400 штук).

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button