Суспільство

За розробку проекту павільйону «Тимчасовий притулок» Миколаїв заплатить майже 50 тисяч

Закупівля, в результаті якої було підписано договір, здійснена без використання електронної системи

Цей материал також доступний

Проект павільйону «Тимчасовий притулок» (розробка технічної документації на реалізацію швидкомонтованого павільйону) обійдеться бюджету Миколаєва в 49 840 грн, а його забудовником стала Дар’я Григоренко – проектувальник реконструкції площі «Алея національних діаспор», за результатами якої порушено кримінальне провадження за фактом розтрати бюджетних коштів.

На майданчику публічних закупівель prozorro зазначено, що кінцевий термін виконання робіт – до 21 листопада 2022 року.

Замовником проекту стало комунальне підприємство «Миколаївелектротранс», яке раніше було призначено виконавчим комітетом міської ради, відповідальним за реалізацію проекту.

Закупівля, в результаті якої було підписано договір, була проведена без використання електронної системи, в рамках обґрунтування «Українська визвольна війна».

В одному з миколаївських телеграм-каналів вже з’явився ескіз того, як повинен виглядати павільйон «Тимчасового укриття». За словами автора анонімного джерела інформації, ілюстрація майбутнього притулку була взята з технічної документації, – повідомляєвидання “Crime.NET”.

За відкритими даними, з 2018 року проектувальник Дар’я Григоренко отримала 137 бюджетних контрактів на загальну суму 3,5 млн грн. Серед проектів, які були реалізовані згідно з документацією Григоренка, є проект реконструкції Алеї площі Національних діаспор. Капітальний ремонт площі, розташованої на розі вулиці Набережної вулиці Пушкінської в Центральному районі Миколаєва, реалізовано за програмою «Громадського бюджету» на 999 тисяч гривень. Ідея проекту полягала в тому, щоб сприяти об’єднанню національних діаспор Миколаєва. В кінці минулого року в Миколаєві була завершена установка «Алеї дружби».

Водночас проект став справжнім каменем розбрату для національних меншин у Миколаєві. Десять флагштоків повинні були майоріти іноземними прапорами, але які з них спочатку не були затверджені, незважаючи на те, що в місті проживає близько 123 діаспор.

Автор цього проекту Денис Барашковський розповів, що в технічному завданні не уточнюється, чиї прапори національностей будуть на алеї. За його словами, таке рішення мають приймати представники діаспор, а він лише “надає майданчик” для об’єднання національностей. Після завершення реконструкції городяни розкритикували роботи, виконані на «Алеї дружби», а прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом привласнення бюджетних коштів на цьому об’єкті.

Дар’я Григоренко як проектувальник вела авторський нагляд за реконструкцією площі. При цьому ще на етапі голосування за проект Дениса Барашковського в рамках «Громадського бюджету», на той момент майбутній дизайнер капітального ремонту площі, підтримав його своїм голосом «за». Аналогічно і Олексій Юхно, з яким згодом був укладений договір на виконання робіт. Саме Юхно, як виконавець, у справі про розтрату бюджетних коштів на реконструкцію площі, обвинуваченому.

Нагадаємо, що ми заплатили:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button