Пригоди

На півдні ворог намагається зібрати всі сили в кулак, але навіть природа на боці України.

Доповідає Наталія Гуменюк

Цей материал також доступний

На південному напрямку російські війська намагаються згрупуватися, але мають величезні проблеми з постачанням озброєння і техніки.

Керівник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону 16 жовтня.

«Ситуація на самій лінії фронту досить напружена, адже ворог намагається зібрати всі наявні сили в певний кулак, щоб завдати поразок. Але все одно постійно (має труднощі -ред.)… і мобілізоване поповнення розсіюється.

У них дуже критичний стан з технікою, з припасами, з логістикою, адже підтягування резервів відбувалося саме через Кримський міст – майже 75% припасів. І зараз навіть море на нашому боці, навіть природа проти всього, що там функціонує. Пороми зупиняються через вітер. Неможливо здійснювати зв’язок між пунктами через (Керченську) протоку. Тому вони дійсно страждають через відсутність техніки, боєприпасів, військової техніки”.

Гуменюк пояснив, що, підтягуючи резерви з Криму, окупанти вже навіть не спромагаються переправити їх на правий берег Дніпра, де фактично розгортаються бойові дії і де очікується це поповнення, а навпаки, шукають шляхи з правого боку підтягнути наліво те, що ще живе.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button