Пригоди

У Херсонській області збили російський вертоліт, який летів бомбити позиції українських військових - ЗСУ

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 32 удари

Цей материал також доступний

За минулу добу противник завдав 5 ракетних та 23 авіаударів, завдав до 60 ударів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляється в оперативному зведенні Генерального штабу Збройних Сил України станом на 06.00 16.10.2022.

Ворожих ударів зазнали об’єкти і мирні жителі в районах понад 30 населених пунктів. Зокрема, це Нікополь та Шахтарське Дніпропетровської області; Глушківка, Харківська область; Орєхов і Малий Щербаки, Запорізька область; Дмитрівка – Київська; Бєлогорка на Херсонщині та Вугледар на Донеччині.

На Південнобузькому напрямку вогневої поразки зазнали райони понад 25 населених пунктів уздовж лінії зіткнення.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 32 удари. Підтверджено ураження 24 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 8 позицій зенітно-ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 6 БПЛА та 1 вертоліт противника в різних напрямках.

“Ворожа спроба нанесення авіаударів по наших позиціях в Херсонській області була припинена. Ворожий вертоліт був знищений”, – повідомили в Південному ОК втрати в Херсонській області.

Порушення норм міжнародного гуманітарного права, законів та звичаїв ведення війни на тимчасово захоплених територіях стали нормою для російських окупаційних військ. У селі Рубіжне Луганської області військовослужбовці з Чеченської Республіки, які прибули для посилення угруповання, почали виселяти цивільних осіб з приватних приміщень для розміщення своїх офіцерів.

Згідно з оновленою інформацією, результати вогневої поразки противника підтвердилися. Внаслідок прицільних ударів артилерії Сил оборони в селі Марфопіль Запорізької області знищено склад боєприпасів та поранено понад 20 окупантів. У селищі Токмак знищено 10 одиниць бойової техніки та поранено до 40 військовослужбовців. У селі Пологів налічується до 30 поранених окупантів. У Кам’янці-Дніпровській знищено 7 одиниць бойової техніки та поранено близько 40 ворожих військовослужбовців. Уточнюється кількість загиблих, яку окупанти намагаються ретельно приховати.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Торське та Спірне на Краматорському напрямку, Берестові, Соледарі та Бахмуті на Бахмутському напрямку та Мар’їнці, Побєді та Невельському на Авдіївському напрямку.

За минулу добу ракетні війська та артилерія вразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, один склад боєприпасів, 7 об’єктів ППО противника та інші військові об’єкти.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button