Політика

В Україні затвердили добровільну постановку жінок певних професій на військовий облік

Верховна Рада ухвалила відповідний закон

Цей материал також доступний

Верховна Рада ухвалила закон, яким встановлюється взяття жінок певних професій на військовий облік за їхнім бажанням, повідомляє УНІАН.

Законом встановлюється, що жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, та закінчили заклади професійної (професійно-технічної), професійної чи вищої освіти та здобули медичну чи фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік військовозобов’язаних.

Раніше у відповідному положенні зазначалося, що жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною у переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, беруться на військовий облік військовозобов’язаних. .

Встановлюється, що жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною у переліку, затвердженому МОУ, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, крім зазначених вище, беруться на військовий облік військовозобов’язаних за їх бажанню.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button