ПригодиТема дня

Розшукується банда з 13-ти озброєних російських зеків, які викрали автомобілі на Херсонщині

В орієнтуванні говориться, що люди, що розшукуються, вкрай небезпечні

Цей материал також доступний

28 вересня 2022 року (близько 6 години ранку) 13 козаків із козачої бригади “ДОН” самовільно залишили розташування, взяли з собою зброю, боєприпаси та засоби відстрілу гранат та викрали два транспортні засоби.

13 російських військовослужбовців зі зброєю залишили частину в Херсоні і викрали автомобілі, що належать Міноборони РФ, – розповіла голова фонду «Русь, що сидить»* Ольга Романова.

Романова опублікувала сторінки з орієнтування. З неї випливає, що ті, хто втік, виїхали з Херсонської області до Криму і тепер перебувають там. В орієнтуванні йдеться, що люди, які розшукуються, «вкрай небезпечні, мають бойовий та оперативний досвід, підозрюються в серії тяжких і особливо тяжких злочинів на території Херсонської області». З документа випливає, що раніше вони жили в Москві, потім служили в козацькому добровольчому загоні «Дон».

Втікачі захопили з собою боєприпаси та зброю, в тому числі гранатомет, і викрали чотири службові машини. Військових підозрюють у «серії тяжких та особливо тяжких злочинів на території Херсонської області».

Ну ось – що й потрібно було довести. І це лише початок. Зустрічайте ватажка банди з оперативними навичками та зі зброєю. З ним запальна, зважаючи на все, компанія, – пише Романова.

Одного з тих, хто втік, Романова називає «завербованим» і «зеком». Вербуванням ув’язнених для відправки на війну в Росії займався бізнесмен Євген Пригожин, який нещодавно визнав, що він у 2014 році заснував ПВК Вагнера.

*«Русь сидяча» — проект Благодійного фонду допомоги засудженим та їхнім сім’ям.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button