Пригоди

У Дніпрі накрили велику нарколабораторію - ОЗУ "накрила" правоохоронець

Про це повідомили прес-служби СБУ, ДБР та прокуратури (відео)

Цей материал також доступний

Служба безпеки та Державне бюро розслідувань знешкодили потужну наркоугруповання, яка займалася промисловим виробництвом та масовим продажем метамфетаміну у Дніпрі.

Про це повідомили прес-служби СБУ, ДБР та прокуратури.

Щомісяця зловмисники виготовляли оптові партії психотропів на загальну суму до 5 мільйонів гривень.

Встановлено, що наркобізнес “прикривав” місцевий правоохоронець, який входив до складу злочинної групи. Саме він попередив своїх спільників про оперативні заходи, які планувалися в сфері протидії незаконному обігу заборонених речовин.

Крім того, чиновник “сприяв” організаторам наркоугруповання в придбанні прекурсорів, необхідних для виготовлення метамфетаміну. Для цього він використовував особисті зв’язки, в тому числі серед представників кримінальних кіл.

За даними слідства, злочинну організацію створив житель обласного центру. Ще п’ятьох місцевих жителів, включаючи дружину, він залучив до незаконної діяльності.

Зловмисники налагодили масштабне виробництво психотропів. Нарколабораторія була влаштована в приватному будинку одного з учасників групи.

З метою отримання сировини для виробництва «товару» вони купували у своїх спільників контрабандні медичні вироби, що містять відповідні прекурсори.

Зловмисники пакували готові «продукти», а потім пропонували їх своїм клієнтам через анонімні месенджери та спеціалізовані інтернет-платформи. Для безпосередньої передачі «замовлення» використовувалося велике розташування так званих закладок.

У ході слідчо-оперативних дій співробітники СБУ задокументували злочинні дії наркоторговців.

Під час обшуків за місцем проживання, а також на території підпільної «майстерні» правоохоронці виявили: партію заборонених речовин; обладнання для їх виготовлення; мобільні телефони та чорнову документацію із доказами протиправної діяльності; майже 20 тисяч доларів готівкою, отриманими злочинним шляхом.

Наразі всім шістьом правопорушникам повідомлено про підозру за: статтею 255 («Створення, керівництво злочинним співтовариством або злочинною організацією, а також участь у ній»), статтею 307 («Незаконне виготовлення, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, передача або збут наркотичних засобів», психотропних речовин або їх аналогів») Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування з метою встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до наркобізнесу.

Заходи з викриття правопорушень проводили працівники СБУ Дніпропетровської області спільно з ДБР та Національною поліцією за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button