Общество

"Вгадай мелодію", котики та Гімн на синтезаторі: школярі-патріоти з Корабельного почали навчальний рік

Первый урок назывался "Ми українці: честь і слава незламним!"

Цей материал також доступний

«Ти падаєш зі скелі, але ніяк не приземлишся…»;
«У нас не було раніше досвіду війни…»;
«Навіть зараз, коли мені сумно, я намагаюсь знайти щось хороше в житті…»;«Ми маємо вчитися бути вдячними попри все, маємо вірити в ЗСУ…»

Ці фрази — фрагменти надемоційної зустрічі миколаївських учнів з Корабельного району.

Перший онлайн-урок 1 вересня 2022 року в Миколаївському ліцеї ім. Олега Ольжича (колишній школі №1), розташованому в Корабельному районі, мав назву «Ми українці: честь і слава незламним!». В різних класах він пройшов по-різному, але в кожному — з вірою в перемогу ЗСУ над ворогом.

А перед цим всі учні подивилися відеовиклики «Голос ліцею — у кожному з нас!», посилаючи один одному віртуальні обійми. На кадрах наступного відео — і випускники ліцею, що зараз зі зброєю в руках захищають рідну землю, і побажання вчителів та директора навчального закладу його учням, а також найщиріші думки та бажання, озвучені самими ліцеїстами…

Пропонуємо нашим читачам обзор перших уроків цього навчального року в різних класах ліцею.

Учні та учениці 5-Б (класна мама Руденко О. В.) робили оригамі-котиків як символ наших воїнів — захисників і захисниць:

ученики лицея им. Олега Ольжича

«Святкова зустріч учнівської родини 5-А разом із класною мамою Волошиною Н.О. відбулася на хвилі хорошого настрою та патріотизму. Маленькі зірочки впевнено стартували і понесуть свій запал першопрохідців-нушенят із початкової школи в середню», — указано на странице лицея в соцсети «Фейсбук».

Маленькі ліцеїсти 4-Г (класна мама — Отчич Ю. І.) на уроці-квесті «Ми українці: честь і слава незламним!» показали свою вірність та патріотизм до рідної України, поділилися своїми маленькими перемогами та розгадали всі головоломки. Із вірою в серці і одним на всіх бажанням вони передають всім свій позитив:

ученики лицея им. Олега Ольжича

Учні та учениці 8-Б класу Миколаївського ліцею імені Олега Ольжича, які зараз перебувають і в різних областях України, і в різних куточках Європи, зібрались разом із класним керівником Рабулець А.В. на таку довгоочікувану зустріч, яка проходила в онлайн-форматі.

«У перший день нового навчального року діти багато говорили про мир, про віру в перемогу, про любов до Батьківщини, власну безпеку, співали гімн та зворушливі пісні про нашу рідну Україну, схилили голови у хвилині мовчання, згадавши всіх, хто віддав своє життя за Україну. Також хлопці та дівчата розповідали, що нового й цікавого дізнались про міста та країни, які вони відвідали, ділились світлинами.

Ніяка війна не зможе відняти у наших дітей право на освіту, право на здобуття знань. Нехай і далеко від рідного міста, але ж наша шкільна родина завжди єдина, рідні вчителі завжди поруч і готові допомагати своїм учням та ученицям впевнено йти по дорозі знань», — пише батьківська громада 8-Б класу.

Ліцеїсти з 2-Г класу (кл. керівник – Федоровська Р.С.), які навчаються за програмою НВП «Інтелект України», пишаються своєю рідною Батьківщиною та бажають всім переможного мирного року:

ученики лицея им. Олега Ольжича

Онлайн-можливості сьогодення дозволили зустріти День знань новій родині ліцею 1-А класу (класний керівник — Денисенко Вікторія Валеріївна). Діти познайомилися одне з одним, з класною мамою, з ліцеєм, а ще маленькі патріоти знайомилися з державними символами України, грали в гру разом зі своїми батьками «Відгадай мелодію «, наприкінці якої заспівали разом зі шкільною родиною та українськими зірками пісню «Ой у лузі червона калина похилилася».

В ліцеї з’явилася ще одна шкільна родина — класна родина 1-В класу (класна мама — Чернега Н. А.):

онлан-уроки: первоклассники лицея им. Ольжича

«Ти падаєш зі скелі, але ніяк не приземлишся…
У нас не було раніше досвіду війни…
Навіть зараз, коли мені сумно, я намагаюсь знайти щось хороше в житті…
Ми маємо вчитися бути вдячними попри все, маємо вірити в ЗСУ…

Здається, що це фрази з якихось документальних фільмів свідчень очевидців війни, але ні. Це — фрагменти надемоційної зустрічі новосформованого колективу 10-А класу. Перша офіційна зустріч підлітків, але по факту полілог дорослих, давно знайомих людей із досвідом війни… Дорослих старшокласників і старшокласниць, які попри різні життєві обставини не втратили віри, надії, сили, оптимізму, почуття гумору.

Від виконання Гімну України на синтезаторі одним із учнів наживо — до розповідей про особисті втрати війни, від патріотичного кросворду — до емоційних гойдалок, від уроку мінної безпеки разом — до «пересадіть мене» (у віртуальному класі), від яскравих вражень про літо — до персональних передбачень на весь навчальний рік. Таким видався локальний ліцейський Всесвіт через Zoom наживо для 10-А класу в День знань.

Хай 2022-2023 н. р. стане для вас переможним на всіх фронтах! Адже головним висновком зустрічі стала спільна думка класної родини 10-А: найкраще і найменше, чим ми можемо допомогти країні зараз, — добре вчитися, щоб у майбутньому розбудовувати рідну Україну», — написала класний керівник 10-А класу Антоніна Ковенєва.

«Не схожий на всі попередні рік. Незвичний початок осені. День знань без гучної музики та сміху на шкільних подвір’ях. Та неодмінно все буде добре, навіть краще! Бажаю навчання без тривог! Усе буде Україна!❤️ Із найщирішими побажаннями», — родина 2-А з класною мамою Дубінецькою С. І.:

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button