Общество

"Немає сил і грошей": зруйновані школи у Миколаєві не відновлять, в уцілілих бомбосховища не будуватимуть

Розповів мер Сєнкевич

Цей материал також доступний

Пошкоджені вибухами російських ракет миколаївські школи ремонтувати не будуть, їх потрібно будувати наново. У вцілілих школах бомбосховища вбудовуватись не будуть. Першого вересня навчання в школах розпочнуться дистанційно. Про це в інтерв’ю телеканалу Ніс-ТВ 22 липня розповів міський голова Олександр Сєнкевич.

За словами мера, дві школи, які потрапили під ракетний обстріл російських військ 12 та 14 липня, будуть зносити.

«Там локалізували все, що розлетілося, згребли там і залишили. Бо насправді в нас сьогодні просто немає сил і грошей для того, щоб це розгрібати. Їх потрібно зносити. Вони всі зруйновані, це видно навіть без експертизи. Там порушені несучі конструкції, є тріщини, вирвано металеві конструкції. Ці об’єкти мають бути знесені та відбудовані заново. Відновленню вони не підлягають», — розповів мер.

Стосовно облаштування бомбосховищ у вцілілих школах, мер міста сказав, що до закінчення бойових дій це неможливо, адже такі роботи підпадають під статтю витрат «капітальні вкладення».

«Будь-яка розробка, будь-який проєкт документації кошторисний підпадає під те, що ми не можемо на це витрачати гроші. Зрозуміло, що під діючими будівлями ми не побудуємо, це потрібно будувати щось поряд зі школою. Тому ми почекаємо. Ця програма не стоїть у нас на порядку денному», — пояснив Олександр Сєнкевич.

Як нагадав мер, аби не наражати дітей на небезпеку відвідуваннями шкіл, які стали цілями російських військ, прийнято рішення про дистанційне навчання миколаївських школярів.

Читайте також:
Через обстріл у ніч на 23 лютого в Корабельному районі постраждали навчальні заклади

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button