ОбществоТема дня

Сєнкевич закликає економити паливо в місті: пересідати на велосипеди чи трамваї

"До речі, може і сам планую пересісти, але зі зброєю їздити не дуже", - каже мер

Цей материал також доступний

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич закликає містян економити паливо та пересідати на громадський транспорт. Про це він повідомив під час свого прямого ефіру 5 травня 2022 року:

«Важливе прохання до всіх водіїв. Друзі, вибачте, що в Миколаєві у нас така склалась ситуація, але ви бачите, що наші нафтобази в Україні бомблять і т.д. Але ви бачите, що в Миколаєві та й у всій країні є дефіцит палива. Черги на заправках, обмеження у продажу палива — усе це якийсь час буде продовжуватись, будуть у нас і черги і т.д. Не буду говорити, що ситуація буде у нас гіршою (ви знаєте, скажуть, що «Сенкевич, как всегда, пессимист»). Ні, але ситуація може погіршитись, бо в нас ще й проблеми з логістикою, ви знаєте, що бомблять росіяни залізничні шляхи. Але завжди готую вас до будь-якого сценарію, друзі. Краще бути підготовленим. «Si vis pacem, para bellum» — «Хочеш миру — готуйся до війни». Тож, прошу вас: економте паливо, пересідайте з персонального транспорту на громадський. Якщо у вас є там можливість один раз на день — приїжджаєте, заправляєте свою машину, тримайте повний бак, щоб можна було у разі чого поїхати з міста. Але пересідати з персонального транспорту на громадський. Тролейбуси та трамваї в нас курсують щодня. Ящо буде потрібно, будемо випускати на маршрут більшу кількість транспорту, якщо будемо бачити, що в нас іде тема.

Зрозумійте, що чим більше палива ви закуповуєте, тим менше його залишається для автомобілів швидкої допомоги, патрульної поліції, комунальних служб, військових і т.д. Впевнений, сьогодні вже у всіх є невеличкий запас палива хоча б 1 — 2 каністри, і більшість з вас просто підтримують повний бак своєї автівки, заправляючи потроху щодня. Тому, друзі, потрібно поекономити в цьому напрямку.

І дуже всіх прошу: хто може, давайте там, на веліках — їдьте на веліках, хто може там на електротранспорті — їзжайте на електротранспорті. Намагайтесь менше використовувати приватний автотранспорт, якому потрібні заправки. До речі, може і сам планую пересісти, але зі зброєю їздити не дуже. Ладно, це окрема розмова…», — каже мер.

Нагадаємо, ми писали:
«Моя семья далеко, а я хожу с автоматом», — мэр Сенкевич пояснил, почему ходит с оружием

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button