Экономика

Перший місяць діяльності QTerminals Olvia видався дуже результативним

Протягом грудня оброблено 265 019 тон вантажів

Цей материал також доступний

Перший місяць операційної діяльності QTerminals Olvia видався дуже результативним, про що повідомляє прес-служба підприємства. Протягом грудня 2021 року QTerminals Olvia оброблено 265 019 тон генеральних, навалювальних і хлібних вантажів, що є рекордом за останні два роки.

Завершувався 2021 рік на підприємстві з сьома суднами біля причалів. Здійснювалося одночасне завантаження експортних вантажів на судна: RUSLAN; OREL 2 – 2750 т сої; DIAMANT – 1100 т шроту; PRINCESS FAYZAH – 27350 т глини; HIKMET KARABEKIR – 8250 т глини; GUNCE AKAY – 8250 т металопродукції; DYNAMIC M – 28100 т металопродукції.


Нагадаємо: в 2016 році, Мінінфраструктури обрало Спеціалізований морський порт «Ольвія» у якості одного з перших пілотних проектів концесії в портовій галузі. Наприкінці 2019 року було проведено концесійний конкурс, за результатами якого 30 січня 2020 року Мінінфраструктури оголошено переможця, яким стала катарська компанія QTerminals.

20 серпня 2020 року було укладено договір про передачу в концесію на 35 років майна ДП «СК «Ольвія» та майна ДП «АМПУ», відповідно до якого компанія-концесіонер, якою є ТОВ «КЮТЕРМІНАЛЗ ОЛЬВІЯ», інвестує у розвиток порту близько 3,4 млрд грн. Окрім того, місто Миколаїв отримає не менше 80 млн грн на розвиток місцевої інфраструктури.

До 1 грудня 2021 року було завершено всі необхідні роботи, проведені аудити й інвентаризація, виконані всі заходи, передбачені вимогами до перехідного періоду. І 1 грудня 2021 року майно ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» разом з майном ДП «АМПУ» передано в концесію ТОВ «КЮТЕРМІНАЛЗ ОЛЬВІЯ» (QTerminals Olvia). З цього моменту «Стивідорна компанія «Ольвія» стала частиною відомої Міжнародної компанії з Катару – Групи QTerminals.

Читайте новини першими

Связанные статьи

7 комментариев

  1. А нам, жителям Корабельного, что с того, кроме разбитых дорог чадящих фур и тепловозов пробок на переезде, мы не видим ничего. Какие то рабочие места увеличились, зарплаты? Наоборот, эти разбойники хвалятся, что все более механизируют погрузку, следовательно сокращают рабочие места и имеют большую прибыль. Неужели не понятно, что ни один иностранец не заинтересован в благосостоянии аборигенов, ему нужна только дешевая рабсила. В данном случае идёт элементарное разграбление Украины, её ресурсов.

    1. Я знаю что пишу, и сколько докеров набирают? А сколько рабочих вылетело за переходный период? Вам очень нравится все то что происходит на районе в связи с отдачей портов иностранцам, ваши дети дышат чистым воздухом, вы ездите по обещанным дорогам? Напишите, хочется послушать про расцвет Корабельного района?

  2. Дійсно, хотілося б почути про плани відносно постійно перекритого переїзду. Потяг проходить за 2-4 хвилини, а чекати загалом 7-10. Якщо зараз людям не підходить. Що буде через рік? А будівництво може йти десятками років у нашій країні. Це вже аксіома.

    1. Захар, если ты не в курсе, по переезду, сначала было объявлено, что по передачи порта в концессию будет построен мост на деньги от концессионеров, потом было сказано, что денег не хватает и на этом ВСЁ! ЖДИТЕ ОТВЕТА.
      Никто, ничего строить не собирается, одни компьютерные планы. Ждут пока люди перекроют железку.

  3. А толку по зарплате что получили. 10500. Весь месяц проработал почти. 7 лет работаю. Копейки...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button