Общество

Справжня професіоналка: президент "Блискавки" Ірина Грачова - вольова та незламна

Для своїх вихованців - вона наставниця, а для колег по роботі - вірна подруга...

Цей материал також доступний

Ірина Грачова — начальниця загону Галицинівської місцевої пожежної охорони (МПО), президентка «Миколаївської обласної дитячої спілки дружин юних пожежних рятувальників – Блискавка», вольова та водночас тендітна жінка, — зазначають у Головному управлінні ДСНС України у Миколаївській області.

Превентивною діяльністю щодо запобігання виникненню пожеж, надзвичайних подій та ситуацій Ірина Миколаївна займається вже понад 20 років. За цей термін роботи вона виховала плеяду хлопців та дівчат, більшість з яких вже обрали для себе професійну стежку вогнеборця і несуть службу в підрозділах ДСНС України.

Підрозділ МПО, яким керує Грачова, розташований у с. Галицинове. До району його виїзду входять шість сіл: Лимани, Лупареве, Галицинове, Прибузьке, Українка, Степова Долина. Ірина Миколаївна очолює його з моменту створення у грудні 2017 року.

В обов’язки колективу входить забезпечення та здійснення контролю за дотриманням протипожежних вимог, запобігання пожежам і нещасним випадкам, безпосередньо гасіння пожеж. За цей час на їх рахунку сотні ліквідованих пожеж, як на відритих територіях, так і у житловому секторі.

Керівниця МПО — життєрадісна та емоційна людина, а головне – справжня професіоналка. Завдяки її наполегливій праці, Ірину знає і поважає, напевно, кожен, хто працює чи працював у службі цивільного захисту на Миколаївщині. За її плечима — багата та цікава біографія, повна перемогами на професійній стежці та багаторічним досвідом у протипожежній сфері.

Перше місце роботи, де жінка познайомилася із рятувальною справою, стало Миколаївське обласне спеціалізоване ремонтно-будівельне підприємство протипожежних робіт, де з 2001 року вона обіймала посаду техніка-інструктора. Саме тут Ірина Грачова знайшла своє покликання. Цього ж року жінка стала керівником громадської організації «Миколаївський обласний дитячий союз дружин юних пожежників», яка отримала звання «зразковий».

Вже через рік, 2002-го, Ірина розробила «Авторську програму роботи з дружинами юних пожежників», яка була затверджена науковою спілкою обласного інституту післядипломних робіт педагогічної освіти, і надалі посіла перше місце в Україні у конкурсі авторських програм.

Ірина Грачова завжди знаходила час і для дітей, і для улюбленої професії. Сьогодні, очолюючи місцеву пожежну охорону, вона разом із підлеглими виїжджає на ліквідацію пожеж, які виникають на довіреній ним території. Для своїх вихованців — вона наставниця, а для колег по роботі — вірна подруга, справедлива керівниця та надійна опора у складній ситуації.

Все, що довелося пройти незламній Ірині Грачовій, загартувало її волю і силу духу, але не лишило чуйності та жіночої м’якості по відношенню до людей. І це щодня допомагає жінці у роботі та невичерпному бажанні допомагати іншим.

Нагадаємо, ми писали: Флешмоб і клоун, ігри та вікторини, гімн рятувальників… Дітлахам Корабельного району нагадали про правила безпеки. Як поділилася президент ГО «МОДС ДЮПР «Блискавка» Ірина Грачова, перша подібна акція відбулась з успіхом у 2003 році. І з того часу до сьогодні користується великою популярністю, бо несе вагоме змістове навантаження – збереження власного життя і здоров’я, і вчить підростаюче покоління як правильно себе поводити при виникненні надзвичайної ситуації чи в інших небезпечних випадках.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button