Общество

Флешмоб і клоун, ігри та вікторини, гімн рятувальників... Дітлахам Корабельного району нагадали про правила безпеки

Перша подібна акція відбулась з успіхом у 2003 році

Цей материал також доступний

У Корабельному районі п’ятнадцять років поспіль проходить акція з основ безпеки життєдіяльності, ініційована громадською організацією «Миколаївська обласна дитяча спілка дружин юних пожежних-рятувальників «Блискавка». Про це йдеться у листі заступника директора з культурно-масової діяльності ММПК «Корабельний» Максима Коровая, який отримала редакція «Корабелів.Інфо».

Як поділилася президент ГО «МОДС ДЮПР «Блискавка» Ірина Грачова, перша подібна акція відбулась з успіхом у 2003 році. І з того часу до сьогодні користується великою популярністю, бо несе вагоме змістове навантаження – збереження власного життя і здоров’я, і вчить підростаюче покоління як правильно себе поводити при виникненні надзвичайної ситуації чи в інших небезпечних випадках.

Цього року захід було проведено спільно з Корабельним районним відділом у м. Миколаїв Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в Миколаївській області.

Традиційно дана акція проводиться для вихованців дошкільних навчальних закладів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів, вихованців ДЦ позашкільної роботи –  усіх, хто відвідує табори відпочинку.

Так, 12 червня у внутрішньому дворику міського палацу культури «Корабельний» зібралися діти разом зі своїми вихователями, вожатими, батьками для того, щоб активно провести своє дозвілля, дізнатися багато нового.

Клоун дядя Юра разом зі своєю помічницею Кнопкою розважали присутніх інтерактивними вправами. Допомагали їм у цьому юні ДЮПівці, які підготували танцювальний флешмоб. Дітлахи повторювали рухи, вправно танцювали, а на їхніх обличчях сяяли посмішки – все це говорило про одне: вдалий початок заходу покладено.

Після невеличкого інтерактивну аніматори запросили усіх до глядацької зали. Тут у формі гри вони проводили з дітьми вікторини на знання правил БЖД, дізнавалися наскільки діти знають номери екстрених служб порятунку. Командні ігри давали можливість учасникам відчути наскільки важливе плече товариша у подоланні перешкод.

Щоб задати драйву глядачам на сцені закладу культури відбувся невеличкий концерт за участю творчих колективів ММПК «Корабельний»: зразкового ансамблю танцю «Водограй» (керівник — Світлана Чебан), зразкового ансамблю бально-спортивного танцю «Улыбка» (керівник — Олена Заборовська), школи індійського танцю «Лакшмі» (керівник — Наталія Конончук) та студії естетичної гімнастики «Flowers» (керівник — Дар’я Гайдар). Завершився концерт гімном рятувальників у виконанні ДЮПівців.

Після пізнавально-розважальної програми усі мали змогу побачити новеньку пожежну машину, яку з метою демонстрації надав Корабельний РВ у м. Миколаїв ГУ ДСНС України в Миколаївській області.

Інструктаж та інформаційно-роз’яснювальну бесіду з дітьми та дорослими провів Владислав Олійник, провідний інспектор, лейтенант служби цивільного захисту Корабельного РВ у м. Миколаїв ГУ ДСНС України в Миколаївській області. Владислав Олександрович разом з працівниками МПО продемонстрували машину в роботі, а також розказали про спецобладнання, яким вона укомплектована і для чого воно служить.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. «Миколаївська обласна дитяча спілка дружин юних пожежних-рятувальників «Блискавка».

    Это супер гениально- назвать пожарную дружину древнейшей причиной образования пожаров. Почему бы не "Огонек" или "Гори, гори ясно- что бы не погасло".
    Откуда берутся подобные руководители, ведь дети бессознательно впитывают этот бред безграмотный бездарей.
    Такое чувство, что просто издеваются над понятиями и логикой. Конечно, после таких дружин остаются только угольки.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button