ОбществоТема дня

Імпульс для розвитку: в Миколаєві відкрили центр підтримки підприємців «Дія.Бізнес» (Відео)

Це другий такий центр в Україні

Цей материал також доступний

21 жовтня в місті Миколаєві відбулось відкриття нового унікального простору для представників мікро-, малого та середнього бізнесу: було презентовано центр підтримки підприємців «Дія.Бізнес» (на сьогоднішній день, це другий такий центр в Україні). В нашому місті його створено за підтримки ГО «Майбутнє Миколаєва» та Всеукраїнської Асоціації Фінансових Компаній (ВАФК).

Відкривала презентацію, що відбулася в рамках національного проекту, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан, яка розповіла про велике значення центру та його особливості. Кожен підприємець на Миколаївщині зможе отримати тут фахові консультації щодо пошуку систематизації бізнес-процесів, фінансового менеджменту, доступу до фінансів, HR, маркетингу, продажів, юридичної підтримки тощо. Також підприємці зможуть навчатися за системними освітніми програмами та відвідувати воркшопи, майстер-класи, використовувати поп-ап-локацію для тестування власного продукту.

Голова правління громадської організації «Майбутнє Миколаєва» Тетяна Домбровська також привітала усіх миколаївців з відкриттям центру:

«Я хочу поздравить город Николаев, потому что действительно это важно, поддержка бизнеса важна. Я сегодня как предприниматель могу сказать, что к нам довольно часто обращаются молодые бизнесмены, стартаперы, которые хотят, но не знают, с чего начать и как дальше двигаться. И тот пошаговый план, те действия, которые предоставит им «Бізнес.Дія» — это будет эффективно, это будет правильно.

Мы сегодня дадим не просто развиваться действующему бизнесу, не только инвесторы найдут какие-то новые проекты, куда можно вкладывать и развиваться, но мы дадим сегодня новому поколению, начинающим бизнесменам толчок, который должен давать город. Поэтому я считаю, что для города Николаева это настоящее событие. Еще и потому, что мы вторые в Украине, которые смогли вместе с партнерами это запустить… «Бізнес.Дія» — в Николаеве! Ура!»

Голова правління Всеукраїнської асоціації фінансових компаній Ганна Замазєєва зазначила, що про ідею створення такого центру почула два роки тому та одразу ж підтримала її.

«Нареші Миколаїв — в топ-5… Миколаївщина, весь регіон — другий в Україні, який відкриває «Дія.Бізнес»… Ви зможете отримати бізнес-план, психологічну підтримку, ви зможете створювати і створювати бізнеси… Наші люди зможуть отримати відповідді на питання, як працювати на фондовому ринку. Ми надамо відповідь на безліч запитань…»

Тетяна Домбровська додала, що що це відкриття є стартом співробітництва з Міністерством цифрової трансформації. При цьому, кандидат в мери міста Миколаєва зазначила, що Меморандум був підписаний ще задовго до виборчого процесу:

«Це не є політичний проект, ми підписали Меморандум ще до виборів, коли ще оголошення про кандидатів не було. Ми це зробили взагалі просто для Миколаєва, — підкреслила Тетяна.

Центр «Дія.Бізнес» має сучасне комфортне зонування, повністю пристосоване і для громадян з інклюзією.

Ганна Замазєєва повідомила, що у конференц-залі центру будуть проходити зустрічі майже щотижня, будуть запрошуватись фахові спікери з Києва та інших міст України. Консалтинг-зона дозволяє підприємцю поспілкуватись зі спеціалістами, отримати наживо консультацію з різних напрямів.

«Якщо підприємцю буде комфортно отримувати інформацію в режимі онлайн, це можна зробити на порталі, якщо підприємцю буде комфортніше поспілкуватися офлайн — це можно зробити тут… Також будуть консультації податківців, бухгалтерів, юридичні консультації, консультації з маркетингу… 39 напрямків будуть присутні», — каже Ганна.

Організатори також пояснили, що фінансуватися центр буде його творцями та за допомогою донорів, а не місцевою владою.

Окрім послуг, які пов’язані з підприємцями, організатори планують у майбутньому на базі центру зробити ще й проект для людей поважного віку:

«Людей поважного віку будуть навчати, як користуватись смартфонами, гаджетами… У них є така потреба. Ми це відчуваємо, розуміємо і хочемо надати підтримку категорії цих людей».

Усі охочі можуть ознайомитися більш детально з діяльністю центра і спектром його послуг на порталі  business.diia.gov.ua

Офіційне відкриття центру підтримки підприємців «Дія.Бізнес» в Миколаєві відбудеться 9 листопада 2020 року. А поки він працюватиме в тестовому режимі: наразі триває процес підготовки центру до функціонування та навчання персоналу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button