ОбществоЭкономика

В СМП "Ольвія" погодили План розвитку порту та склали пропозиції для Міністерства

Питання інвестиційного розвитку порту, розширення складу Ради та інші важливі стратегічні питання обговорювались на засіданні Ради порту «Ольвія«, яке відбулося на минулому тижні.

Учасники засідання та обговорення: заступник міського голови Юрій Андрієнко, директор ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» Руслан Олейник, директор ТОВ «ЄВТ Грейн» Сергій Гунько, директор ТОВ «ТрансЮкрейн» Борис Міхов, начальник управління стратегічного планування та розвитку ДП «АМПУ» Володимир Шемаєв, капітан морського порту Ольвія Іван Орел, головний диспетчер філії «Ольвія» ДП «АМПУ» Віталій Левченко та інші.

«Ми сформували проєкт Плану розвитку спеціалізованого морського порту Ольвія на коротко- (5 років), середньо- (10 років) та довгострокову перспективу (25 років), керуючись планами розвитку портового оператора ДП «Стивідорна компанія «Ольвія», морського термінала ТОВ «Компанія «Євровнєшторг» та товариства ТОВ «ТрансЮкрейн». Першим проєктом зафіксовано «Будівництво універсального перевантажувального комплексу», визначеного рішенням Уряду щодо реалізації пілотного концесійного проєкту в спеціалізованому морському порту Ольвія», — зазначила начальник відділу розвитку та логістики філії АМПУ Марина Нагірна.

Нагадаємо, ми писали:
Державне підприємство “СК “Ольвія” (стивідор порту “Ольвія”)
отримало нагороду «Кращий роботодавець року»

Проєкт Плану розвитку порту «Ольвія», розташованого в Корабельному районі м. Миколаєва, з пропозиціями учасників засідання був прийнятий одноголосно.

Крім того, до складу Ради порту Ольвія було включено Генерального директора ТОВ «Компанія «Євровнєшторг» Віктора Германчука та директора ТОВ «Укроборонсервіс» Володимира Вороніна. Зафіксовано також участь міського голови Олександра Сєнкевича на постійній основі у складі Ради порту з правом дорадчого голосу.

Серед іншого на засіданні Ради порту обговорили і проблемні питання, зокрема питання, що стримують розвиток морегосподарського комплексу. Йшлося в першу чергу про відсутність затверджених Урядом постанов щодо меж територій та акваторій морських портів. Обговорили також недосконалість проєкту Методики розрахунку ставок портових зборів та її непристосованість до умов ведення бізнесу. Усі висловлені бізнесом пропозиції та зауваження будуть направлені на розгляд до Міністерства інфраструктури України.

Раніше повідомлялося: “Основная задача – сохранить предприятие, коллектив и двигаться дальше”, – директор ГП “СК “Ольвия” Руслан Олейник;

Одна з найбільших іноземних інвестицій у портову галузь України: переможцем концесійного конкурсу в порту “Ольвія” стала компанія з Катару QTerminals

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button