Общество

У «головному» районі міста відзначили 230-річчя Миколаєва (фото, відео)

Ввечері 7 вересня на відреставрованій площі біля палацу культури «Корабельний» відбулося свято до Дня міста Миколаєва, якому виповнюється 230 років.

На жителів та гостів Корабельного району чекали професійні майстер-класи, тематичні виставки, розваги та конкурси, робота торгівельного містечка за участю підприємств району, багато сувенірів та смаколиків, чудова концертна програма від колективів ПК «Корабельний» та інших. Для допитливих були підготовлені виставки спецтехніки від пожежних, патрульної поліції, Федерації підводної діяльності та спорту, обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф. Саме сучасна техніка була на святі головними локаціями для селфі – багато хто бажав відчути себе рятувальником, полісменом, лікарем або водолазом.

 

Члени ГО «МОДС ДЮПР «Блискавка» провели акцію для дітей «Запобігти! Врятувати! Допомогти!»

Тематичні виставки літератури, світлин про місто Миколаїв підготували працівники бібліотеки-філії №18 та представники громадських організацій. Гарні майстер-класи були проведені бібліотекою-філіалом №8, міською станцією юних натуралістів, а також народними умільцями, які у цей день дарували свої уміння городянам.

Показові виступи з легкої атлетики, волейболу, футболу, кікбоксингу продемонстрували вихованці ДЮСШ №5, серед яких чемпіони України, Європи та світу.

Громадські організації «Територіальна козацька громада Корабельного району м. Миколаєва» та «Родинне дерево Миколаєва» підготували для юних містян козацькі забави.

Море позитивних емоцій, незабутніх вражень та веселого настрою дарував присутнім святковий концерт з відомими місцевими колективами.

«Де води двох річок омили землю, де скіфів та сарматів жили славні племена, зародилася історія моя… Місто мрій і справджених надій. Край, яким пишаємось, ти молодієш, квітнеш крізь сотні літ. Звідусіль до тебе ми завжди вертаємось, рідний Миколаєве. Ти найкращий на увесь світ», — розпочали концерт театральною постановою про історію заснування нашого міста, зазначивши, що саме 7-го вересня 1789 року був виданий ордер іменувати місто-верф, місто на воді Миколаєвом.

Нагадаємо:
«Цей край — особливий»: 6 вересня у Корабельному районі
відзначили 620-річчя Вітовки — «колиски» Миколаєва (фото, відео)

Читайте також:
«Помогите кто чем может», — Сенкевич признался, что
перед празднованием Дня города предприятиям рассылают «письма счастья»

Привітали всіх зі святом своїми виступами і вихованці Дитячого центру позашкільної роботи Корабельного району. Юні артисти виконали яскраве реп-вітання з Днем міста.

Завітав на свято і Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, який привітав усіх присутніх зі святом.

Корабельний — це у нас головний район! Як називають місто? – Місто Корабелів. Тож де, як не в Корабельному районі, серце міста? Сьогодні Миколаєву виповнюється 230 років… Дуже багато хотів би вам сказати стосовно нашого міста і стосовного останніх 30 років його життя. Я хочу розказати вам одну маленьку історію: колись в 89-му році (місту Миколаєву виповнилось 200 років) був встановлений шар флотоводцям і морякам (ви знаєте, він у нас на вулиці Соборній). Десь у 91-му році — там є одна фігура, і в неї в руці був корабель — той корабель зник (його здали на металобрухт, чи там що).

І отой дядько з 91-го року по сьогоднішній день стояв отак з протягнутою рукою. Він є насправді символом нашого міста — наше місто за останні 30 років так і не мало можливості сказати, що ми — місто корабелів. Але сьогодні в місті Миколаєві відроджується суднобудування… — розповів мер, зазначивши, що все ж таки головні у місті – не кораблі, і не тротуарна плитка, а люди, та закликав присутніх потиснути один одному руки і тримати своє місто в порядку – рвати амброзію біля своїх під’їздів, і таке інше.

Виступали й гурт «Rio» ММПК «Корабельний», і оркестр 36-ї Окремої бригади морської піхоти. І ще одним яскравим дійством став творчий виступ хедлайнера заходу – миколаївського гурту «Веселі стаканчики», які подарували присутнім нове запальне звучання головних хітів 90-х та сьогодення.

За матеріалами Ярослави Шевчук
та Максима Коровая

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. оркестр 36-ї Окремої бригади морської піхоти це дійсно видовище, такого виступу ще не бачила Миколаївщина, хлопці ви кращі, дуже гарний ємоційний виступ, всі оплодували від щирого серця!!
    Слава Україні!

  2. Анонс нужно делать перед такими мероприятиями, афиши и т.п.
    Пропустил, очень жаль!

  3. эту площадь романчук должен был еще лет 10-15 назад такой сделать. а ворюга в балабановке настрлил...
    и до сих пор гнида на свободе!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button