Общество

"Ніколи знову!" У великий День пам'яті, День Перемоги, особлива вдячність - захисникам України в роки ІІ світової війни

9 травня — День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Це був найкривавіший глобальний конфлікт, під час якого загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей.

Прямі людські втрати України у Другій світовій війні становлять близько 8 — 10 млн осіб.

Як відомо, українці воювали проти нацизму у 7 арміях світу: Червоній армії, Українській Повстанській Армії, Війську польському, Французьких, Британських, Канадських збройних силах та армії Сполучених Штатів Америки.

Сьогодні жителі Миколаївщини разом з усією країною вшановують співвітчизників, які полегли на всіх фронтах Другої світової війни.

Керівник державного підприємства «Стивідорна компанія «Ольвія» Руслан Олейник звернувся до свого трудового колективу та усіх миколаївців:

«Дорогі друзі! Шановні ветерани!

У великий День пам’яті — День Перемоги, ми пам’ятаємо про тих, хто, не шкодуючи власного життя, захищав рідну землю, наше сьогодення. В цей день особливо хочеться висловити вдячність героям-ветеранам за їх подвиги, за мирне небо над нашими головами.

Від щирого серця вітаю всіх з святом Великої Перемоги! Бажаю здоров’я, процвітання, матеріального благополуччя і довгих років. Нехай злагода і добробут будуть у кожному домі…»

Рятувальники Миколаївщини також привітали ветеранів війни (пенсіонерів та ветеранів пожежної охорони) зі святом. Так, напередодні Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні зустрічали гостей Микола Алєксєєв, Микола Петраков, Микола Макаренко, Микола Гетьманцев, Василь Коваленко, Володимир Шамрай та Тамара Єфименко. Їм висловили щиру вдячність та безмежну повагу, — повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

 

В Миколаївській області, як повідомляє прес-служба ОДА, діє Комплексна програма соціального захисту населення «Турбота» на період до 2020 року, яка передбачає соціальний захист та підтримку ветеранам війни.

За рахунок коштів обласного бюджету передбачено надання матеріальної допомоги учасникам бойових дій у роки Другої світової війни: щомісяця по 1,5 тис. грн. (18 000 грн. кожному отримувачу на рік). В області проживає 288 отримувачів цієї допомоги.

Здійснюється постійна матеріальна підтримка ветеранів війни-визволителів Миколаївської області від фашистських загарбників, які щомісяця отримують матеріальну допомогу. У 2019 році для надання допомоги в обласному бюджеті виділено 48 000 грн з розрахунку по 2 тис. грн щомісяця кожному з ветеранів.

Також, відповідно до Міської програми «Соціальний захист на 2017-2019 роки», визволителі міста Миколаєва від фашистських загарбників (в кількості 2 осіб) отримують щомісячну матеріальну допомогу в розмірі 1 тис. грн.

Нагадаємо, ми писали: «Ми маєм пам’ятати»… Як у 2018 році в Корабельному районі Миколаєва вшанували загиблих у Другій світовій війні (ВІДЕО).

Читайте також: «Взрослые, сделайте что-нибудь!»… Школярі, вдячні героям Другої світової, благають, аби вижили сьогоднішні захисники України

Читайте новини першими

Связанные статьи

10 комментариев

  1. Очень жаль, что сегодня по ТV журналысты и депутаты некоторые называют эту победу - такназываемой. Мрази.
    Почет и уважение всем героям ВЕЛИКОЙ ОТЕЧЕСТВЕННОЙ ВОЙНЫ!!!!!!!!

  2. Вітаю всіх з великім святом. З Днем Перемоги. А особливо Ветеранів. Велика їм шана. Їх так мало залишилось.

  3. К сожалению участников ВОВ 41-45 годов уже никого нет в живых - вечная им память! Возьмите ручку и листок бумаги или просто калькулятор и посчитайте. Каких вы тут ветеранов нам показываете на фотках?

      1. Уважаемый племянничек! Скажи ка мне а какого года рождения твой дедушка и в каком году он в последний раз ходил в бой? Дай бог ему здоровья. А имею я право так писать потому что мой отец - участник боевых действий ВОВ умер еще 25 лет назад.

  4. Язык не поворачивается путинское мракобесие(победобесие) назвать праздником. Почитайте воспоминания Ю.Никулина или Шукшина о войне, может тогда дойдет. Большевики гнали на немецкие пулеметы полубезоружных людей сотнями тысяч. Немецкие пулеметчики сходили с ума от количества убитых ими людей. Отступить было нельзя, красноперые заградотряды сразу косили отступавших. Вот это "праздник".

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button