Общество

"Взрослые, сделайте что-нибудь!". Школярі, вдячні героям Другої світової, благають, аби вижили сьогоднішні захисники України

«Милые, добрые взрослые,
отмените войну!

А я разноцветными звездами
украшу для вас весну.

И нарисую вам солнышко,
которое будет улыбаться.

И больше не буду плакать,
и больше не буду бояться…»

В усіх Миколаївських школах пройшли урочисті заходи до Дня пам’яті та примирення на честь всіх жертв Другої світової війни та з нагоди 72-ї річниці перемоги над нацизмом. Не стала виключенням і школа № 54.

Друга Світова війна — це найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей. Для України ця війна — справжня національна трагедія, під час якої загинуло близько 4 мільйонів українських військових, більше 5 мільйонів мирного населення стало жертвами. Мильйони людей залишилися без домівок, десятки тисяч дітей втратили своїх батьків…

Зібравшись в актовій залі, школярі разом з педагогами згадували та вшановували пам’ять загиблих, і не тільки у Другій світовій війні. Діти дякували тим, хто зараз виборює для нас можливість спокійно засинати та щасливо прокидатись вранці с першими промінчиками сонця, — відважним воїнам АТО.

Достойні юні представники навчального закладу поклали квіти до меморіальної дошки колишнього учня школи — Олександра Костюшка, який загинув у 2014 році під час проведення АТО на сході нашої країни.

 

Всі разом школярі вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Життя людини — це зірка на небосхилі, яка вспалахує, дарує світ і гасне, але залишає в жітті Всесвіту свій неповторний слід. Вічна Слава Героям!

Під час заходу багато хто стримував сльози, слухаючи проникливі слова та дивлячись хроніку не таких вже давніх подій:

А наприкінці всіх виступів ведучі запропонували присутнім взяти участь у флешмобі «Ми за мир, проти війни. Щоб були щасливі всі».

Логічним завершенням урочистої лінійки стало привітання колишнього учня школи, а нині десантника, якому дружний колектив навчального закладу аплодував стоячі, демонструючи військовому свою повагу та вдячність.

За матеріалами Наталії Турухіної

Читайте новини першими

Связанные статьи

9 комментариев

      1. Сильно хочешь быть под кем-то??? При чем здесь Россия, в этой статье??? Недомогание, сочувствую!

      2. Тебе обсесеровцу никто не мешает вернуться на историческую родину и быть под флагом оккупанта . Такие как ты во время 2 мировой войны были полицаями на стороне врага .

        1. Оккупант здесь Порох. Донецк и Луганск сразу это поняли. Мы бы уже давно стали нормальной страной, если бы не такие закоренелые люди как ты. Пускай и прогнемся Путину. Это все равно лучше чем под западных уродов.

        2. Цитата : "Пускай и прогнемся Путину. Это все равно лучше чем под западных уродов

          Вот как раз под Путина и не стоит прогибаться . Украиной не кончиться , этот умалишенный имея людские и материальные ресурсы Украины и ее предприятия ракетостроения попрет дальше на страны Европы.

  1. Никуда он не попрет слишком высокий риск и он здравомыслящий человек. Ну так эти предприятия хоть заработают. Люди пойдут на работу и немножечко будут уверены в своем будущем.

    1. Украинское ракетостроение одна из не многих отраслей народного хозяйства , которая приносит прибыль стране в виде валюты . Никто без работы не сидит , портфель заказов у южмаша на три года вперед . Меньше смотри кремлядское " Секелев ТВ " . :-)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button