Происшествия

Молотком по голові... За вбивство своєї матері миколаївцю призначено Корабельним районним судом 11 років позбавлення волі

Корабельним районним судом м. Миколаєва 6.03.2019 року колегіальним складом (головуюча Олена Кутурланова, Олексій Непша, Лариса Селіщева) було розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням Максима Сергійовича Борисенка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

Нагадаємо, ми писали:
21-річний миколаєвець молотком
по голові забив до смерті власну матір

Судом встановлено, що 02.06.2017 року приблизно о 19:00 в приміщенні квартири в будинку по вулиці Космонавтів в м. Миколаєві між обвинуваченим та його 41-річною матір’ю виник конфлікт, під час якого у сина раптово виник умисел на протиправне заподіяння смерті останній.

Реалізуючи свій намір, діючи умисно, чоловік схопив молоток, і, бажаючи настання смерті матері, наніс не менше чотирьох ударів в область голови, які відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень, від яких потерпіла померла на місці вчинення злочину.

Про це повідомляє прес-секретар Корабельного районного суду м. Миколаєва.

В судовому засіданні обвинувачений в інкримінованому кримінальному правопорушенні свою вину визнав повністю, покаявся та показав, що в 2017 році він проживав окремо від батьків, в орендованій ним квартирі. Із своєю матір’ю він спілкувався рідко. Останній час між ними часто виникали конфлікти, оскільки мати була незадоволена способом його життя.

У зв’язку з необхідністю повернути борги він вирішив закласти до ломбарду майно батьків. З цією метою, без дозволу останніх і в їх відсутність, виніс із їх квартири два телевізори, які після цього заклав до ломбарду, та повернув борг. Після 18-ї години цього ж дня він повернувся до квартири батьків, куди через незначний час прийшла мати, яка знаходилась в стані алкогольного сп’яніння.

Помітивши відсутність в квартирі телевізорів, мати почала на нього кричати. Між ними почалася сварка, в ході якої мати йому нагадала всі його невдачі. Ображаючи його, мати вийшла із кімнати на балкон. В цю мить, побачивши на підвіконні молоток, у нього несподівано виник умисел на позбавлення її життя. З цією метою він схопив молоток та, знаходячись позаду матері, наніс ним удар в область потилиці потерпілої, від чого вона впала на підлогу обличчям.

Відразу після того, як мати впала, він наніс ще удар молотком в область її голови. Потім сховав труп матері в підвальне приміщення, прибудоване до балкону, та поклав туди молоток. Кров, яка залишилась на підлозі та стінах балкону і приміщення квартири, він змив, а речі, на яких залишилася кров, відіправ.

Судом обвинуваченого Борисенка визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України, та призначено останньому покарання у виді позбавлення волі на строк 11 років.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Читайте також:
В Корабельном районе бывший «маршрутчик» издевается над своей престарелой матерью-инвалидом

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Пиз*ц кончиный тип на зоне в почёте хуже всего когда осознает но поздна, мать не прохожий человек

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button