Происшествия

"Була неуважною": молода жінка на "Вольво" влаштувала ДТП у Корабельному районі, завдавши матеріальні збитки

До Корабельного районного суду міста Миколаєва від Управління патрульної поліції в Миколаївській області надійшли матеріали про притягнення Руслани Чепур (незаміжньої, офіційно не працюючої) до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, що спричинило ДТП, в результаті якого було завдано матеріальні збитки.

Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення, 20-річна Руслана обвинувачується в тому, що 28.01.2019 року приблизно о 05:30 годині на перехресті пр. Богоявленського та вул. Самойловича в Корабельному районі м. Миколаєва, керуючи транспортним засобом «VOLVO 580», була неуважною, не стежила за дорожньою обстановкою, не реагувала на її зміну під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху, та не врахувала дорожньої обстановки. В результаті дорожньо-транспортної пригоди транспортний засіб отримав механічні пошкодження та були завдані матеріальні збитки.

«Відповідно до пункту 2 статті 278 КУпАП, під час підготовки до розгляду справи про адміністративне правопорушення суддя повинен перевірити, чи правильно складений протокол та інші матеріали справи… Відповідно до ст. 256 КУпАП у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім’я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі…

Як вбачається зі змісту протоколу про адміністративне правопорушення серії БД № 281705 від 28.01.2019 року, складеного відносно ОСОБА_1, не в повному обсязі зазначена суть адміністративного правопорушення (не зрозуміло, як саме відбулася дорожньо-транспортна пригода), що передбачено ст. 256 КУпАП», — сказано в Постанові суду.

Тож, суддя Олена Кутурланова постановила щодо справи про адміністративне правопорушення відносно Руслани Чепур (про притягнення її до адміністративної відповідальності за статтею 124 КУпАП): справу повернути з метою усунення недоліків до Управління патрульної поліції в Миколаївській області.

Читайте также: Девушка на «Мерседесе» врезалась в электроопору в Корабельном районе, но патрульные не стали оформлять протокол

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button