Спорт

Запекла боротьба: травмами та емоційними сутичками супроводжувався чемпіонат Миколаєва з футболу (ФОТО)

У Миколаєві нещодавно завершився чемпіонат міста з футболу. Однією із заключних спортивних зустічей в рамках першої ліги чемпіонату була гра команди «Ольвія», яка представляє державне підприємство з одноіменною назвою, що знаходиться в Корабельному районі, з командою «Водник», в якій також більшість гравців є мешканцями Корабельного району міста.

Цей матч, який відбувся 28 вересня на полі Центрального міського стадіону, знаменувався запеклою боротьбою двох сильних супротивників та безліччю нарікань до арбітрів з боку як гравців, так і вболівальників.

У першому таймі команди по черзі проводили атаки і намагалися пробити оборону воріт суперника, однак всі спроби з обох сторін закінчувалися фіаско, команди вийшли на тайм-аут з нульовим результатом.

Читайте також:
Первый круг чемпионата города Николаева по футболу: на поле
сразились команды портовиков «Ольвия» и «Водник» (ВИДЕО)

Голи почали залітати у ворота лише з середини другого тайму. Першою в цьому відзначилася команда «Водник», але «Ольвія» не змусила довго чекати відповіді: Сергій Катєлін пробив оборону, з пенальті зрінявши рахунок матчу (1:1).

Не зважаючи на «нічийний» результат, цю гру не можна назвати рівною, а тим паче спокійною. На полі було досить багато травмувань, декілька разів гру припиняли для того, щоб травмовані гравці прийшли до тями.

До речі, гравці футбольної команди «Ольвія» роблять досить сильні подачі. Так, від удару по м’ячу, який зробив Антон Колихалов, намагаючись пробити штрафного, постраждав гравець «Водника» під номером 13.

Не обійшлося без  медичної допомоги і в іншому випадку, коли лікар приводив до тями одного з «водників» (гравця під номером 18) нашатирним спиртом. А почалося з того, що один з гравців «Водника» штовхнув у спину гравця «Ольвії», і той врізався в гравця команди противника під номером 18, який від травмування почав втрачати свідомість. Так через порушення футболіста «Водника» постраждав інший член цієї ж команди, однак жовту картку отримав гравець «Ольвії».

 

Крім травмувань, були і фоли, і запальні словесні сутички то між гравцями та арбітром, то між гравцями та вболівальниками, і навіть одразу — між усіма, в результаті чого футболісти отримували жовті картки, а гра на деякий час припинялася.

Сергій Катєлін, капітан команди «Ольвія»,  так прокоментував матч з «Водником»:

«Не хотів писати, але нехай знає громадськість! То була одна з кращих наших ігор. Хлопці налаштувалися перемагати. Але іноді так буває, що зовнішні фактори просто не дають тобі досягти поставленої мети. Цього разу таким фактором був суддя. Зібралося багато наших уболівальників подивитися на команду, підтримати в боротьбі за «бронзу». Всім їм велика подяка за це.

З перших хвилин «суддя» показав, як буде проходити весь матч. Перший же спірний епізод: гравець команди «Водник» сказав в обличчя судді, що той сука, всі чекали видалення з поля, але не тут то було, лише жовта картка! Смішно! Це чули навіть вболівальники на трибунах! Смішно, так? За всіма правилами цей так званий рефері повинен був вилучити гравця «Водника» з поля! Але він за сценарієм не міг цього зробити!

Свистки розподілялися з катастрофічною незакономірністю! Всім стало ясно, хто повинен був перемогти! Але ми не здавалися і провели матч гідно як мужики, хоч і результату 1: 1 нам не вистачило для завоювання бронзи першої ліги Миколаєва.

Підсумувати можна тільки одне: футбол в нашому місті буде мертвий до тих пір, поки ось такі «судді» судять на полях Миколаєва».

Таку думку підтримав і один з вболівальників — Олександр Боровик:

«Судья не только «делал результат», но и откровенно упустил нити игры во втором тайме, и началась рубка… Вот только часто свистел, лишь когда «Ольвия» нарушала, и как минимум три раза поставил «фол» в другую сторону, чем вызывал бурную реакцию игроков «Ольвии» и болельщиков… Я не так часто смотрю футбол с трибун, в этом году это 6-й матч с участием нашей команды, и это худшее судейство. Кстати, и боковые ассистенты гнули ту же линию, в упор не видя нарушений со стороны «Водника»…

За загальними результатами першої ліги чемпіонату, місця розподілилися наступним чином:

Крім того, гравці «Ольвії» — серед кращих бомбардирів першої ліги цьогорічного чемпіонату Миколаєва з футболу. Так, Сергій Катєлін і Віктор Ходоровський забили по 11 голів у ворота супротивників.

Ярослава Шевчук

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button