Экономика

Візит консультантів проекту концесій до "Ольвії": знайомство з менеджментом порту, зустріч з головами профспілок...

Протягом 15 — 16 березня 2018 року відбувався робочий візит до спеціалізованого морського порту «Ольвія» консорціуму консультантів проекту концесій.

Сильная команда, опытные партнеры, прогрессивное предприятие: в “Ольвии”
кипит работа над проектом концессии

Консорціум консультантів, який був визначений Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), працюватиме над розробкою техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) проекту та підготовкою тендерної документації для проведення тендеру, який заплановано на кінець поточного року.

Метою робочого візиту було знайомство консультантів з менеджментом ДП «СК «Ольвія» та адміністрації порту, обмін думками щодо можливостей та очікувань від даного проекту.

В рамках візиту відбулася зустріч консультантів проекту з керівництвом ДП «СК «Ольвія» і філії «Октябрьск» ДП «АМПУ», представниками Миколаївської обласної державної адміністрації і виконавчого комітету Миколаївської міської ради, а також пройшло обговорення технічних, фінансово-економічних, юридичних і екологічних питань, що стосуються проекту концесії.

Директор департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської облдержадміністрації Марина Васильєва, що також брала участь у нараді, зазначила, що від імені державної адміністрації всіляко підтримує розвиток морегосподарчого комплексу м. Миколаєва:

«Ми зацікавлені у розвитку підприємств Корабельного району, адже це і наповнення бюджетів, і створення нових робочих місць для місцевих мешканців. Також хочу зауважити, що нами продовжується робота з питань будівництва альтернативних об’їзних доріг в Миколаївській області до промислових підприємств Корабельного району. Це питання також буде важливе для концесіонера у майбутньому».

Також відбулася зустріч консультантів з головами профспілок ДП «СК «Ольвія» та філії «Октябрьск» ДП «АМПУ», метою якою було обговорення питань щодо врахування інтересів трудового колективу підприємства при реалізації концесійного проекту.

О зарплатах, возможностях отдыха и других “приятностях”
говорили на профсоюзной конференции ГП “СК “Ольвия” (Видео)

Це не останній візит консультантів на підприємство. Робота над проектом концесії триває, і терміни дуже стислі, тому плануються неодноразові робочі візити консультантів на ДП «СК «Ольвія» з метою збору необхідної для формування ТЕО інформації та обговорення питань, що виникатимуть у процесі роботи над проектом.

“Ольвия”: привлекательность – в универсальности. О концессии
в портах из первых уст: что говорят менеджеры проектов

Як повідомлялося раніше, за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку і Світового банку розроблено попередній техніко-економічний аналіз проекту концесії ДП «СК «Ольвія». Крім того, розроблено концептуальні записки до Проекту та проведено їх аналіз за участю представників Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства фінансів України.

Наприкінці 2017 року відбулось підписання меморандуму про співпрацю між Міністерством інфраструктури України та IFC, а також угоди між ДП «АМПУ» та ЄБРР щодо подальшої підготовки техніко-економічного обґрунтування пілотних проектів.

У лютому 2018 року ЄБРР було відібрано консорціум міжнародних консультантів для розробки техніко-економічних обґрунтувань та підготовки тендерної документації для обох проектів.

13 березня 2018 р. оголошено офіційний запуск проектів концесії у портах «Ольвія» та «Херсон».

Нагадаємо, ми писали: Срочно заняться вопросом строительства авто- и ж/д путей к порту “Ольвия” решили по итогам совещания с руководством АМПУ

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Любой здравомыслящий человек понимает что речь идет про увеличение вывоза сырья с колонии ЕС и США, не про вывоз продукции из достойной страны -партнера, а про сырьевой грабеж. Так дело дойдет, что рабы с Ольвии будут продавать своих детей лишь бы пожить по Европейски.

    1. а что ? есть альтернатива вывозить что - то другое ?? например Украинские автомобили , станки , компьютеры, медицинское оборудование , текстиль, космические аппараты ..... прям очередь стоит а "Ольвия" носом крутит , отказывается ....
      шарик ты йопнутый ???

    2. А причем тут работники порта? прид у ро к. В порт что привезли то он и грузит исключительно грузит и все. и не выступает експортером или импортером. вопросы к фирмочкам "откуда дровишки" и почему таможня дает добро? Неуч путинский. садись 2, кураторы плохо учат. палишься.

      1. А по вашему: таможня обязана отказать компании, которая действует согласно всех норм законодательства, лишь исходя из того, что граждане Украины считают, что вырубывают их лес ?

        Тогда садитесь РЯДОМ и ВАМ 2.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button