Общество

Майже по мільйону гривень треба на кожен з проектів "Громадського бюджету"-2018 щодо ремонту бігових доріжок у школах Корабельного

Нагадаємо: стартувало загальноміське голосування за проекти, подані миколаївцями в рамках Програми «Громадський бюджет Миколаєва на 2017-2020 роки»

Проектів, що стосуються Корабельного району, — 21 з допущених до голосування 76-ти.

Три з них  — проекти № 53, № 56, № 57 — направлені на ремонт бігових доріжок у школах 54, № 33 та № 48 відповідно.

«Стан бігових доріжок спортивних майданчиків шкіл № 54, 33 та 48 не дає можливості займатися спортом у комфортних умовах — покриття застаріле та травмонебезпечне. Перераховані школи є центрами мікрорайонів, на території яких відсутні інші спортивні об’єкти з облаштованою інфраструктурою для бігу. Основною метою проектів є стимулювання дітей і молоді до занять спортом та ведення здорового способу життя», — зазначають їх автори (Віктор Гладенко, Євгенія Камінська та Михайло Конончук відповідно).

бігові доріжки школи № 54

бігові доріжки та околиця стадіону школи № 33

бігові доріжки, «зеленка» та трибуни на стадіоні школи № 48

Орієнтовна вартість кожного з цих проектів (написаних, наче «під копирку»), запропонована авторами, складала по 930 100 грн.

Але загальна сума кожного з цих проектів, відкоригована згідно із зауваженнями Експертної групи, складає тепер по 921 600 грн (авторами спільно з управлінням освіти Миколаївської міської ради відкориговано складові кошторису: вилучено пункти щодо придбання, монтажу та підключення зовнішнього відео-спостереження).

«Реалізація проекту надасть можливість створити умови для надання якісних послуг різним категоріям учнів у сфері фізичної культури та спорту. Залучити дітей, підлітків та інші вікові категорії населення мікрорайону до активних занять спортом. Пропагувати здоровий спосіб життя», — йдеться у кожному з трьох проектів.

Як повідомлялося, кожен миколаєвець може проголосувати за 2 проекти – один великий і один малий

Кожен з трьох зазначених проектів, що стосуються ремонту бігових доріжок у школах, є великим.

Простори біля “Парижу” та “Лагуна”, новинки для дітей та собак…
Проекти по Корабельному району чекають на Ваше голосування

Повний перелік (список) проектів, які отримали позитивну оцінку за результатами розгляду експертною групою з питань Громадського бюджету м. Миколаєва та допущені до відкритого голосування, можна побачити ТУТ.

[do_widget id=text-16]

 

Проголосувати за обрані Вами проекти можна на інтернет-порталі “Громадський бюджет м. Миколаєва”. Перед голосуванням спочатку потрібно зареєструватися на цьому порталі й підтвердити свою особу за допомогою електронного цифрового підпису або банк-ID. Покрокова інструкція реєстрації — на головній сторінці порталу.

Відео-інструкція для голосування в системі «Громадський бюджет»:

Якщо ви хочете віддати свій голос у паперовому вигляді, прийдіть до ЦНАПу (в будівлі міськради), пред’явіть документи, що засвідчують особу, отримайте бланк для голосування (обов’язково з підписом відповідальної особи ЦНАПу) і зробіть свій вибір. Право голосувати мають громадяни, які зареєстровані та проживають у Миколаєві.

Після завершення терміну голосування опечатану скриньку направлять до Координаційної ради, яка підбиватиме підсумки. Проекти, які наберуть найбільшу кількість голосів за рейтинговою системою, стануть переможцями. Якщо у ході голосування кілька проектів наберуть однакову кількість голосів, пріоритетність виконання проекту визначатиметься жеребкуванням.

На реалізацію ідей громадян у міській Програмі «Громадський бюджет м. Миколаєва» у 2018 році передбачено 10 млн грн. 30% коштів спрямують на малі проекти, а 70% — на великі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

18 комментариев

    1. Уверяю вас, если собрать инициативную группу из неравнодушных родителей. Взять эти деньги под контроль, найти материалы, подрядчиков и исполнителей, то сумма проекта станет дешевле раза в три.

  1. а самый бредовый проект ,ето парк Богоявленский, люди туда не ходят, сначало центром займитесь для людей

    1. Отличный проект. Если парк благоустроить. Там летом свежо, зелено. Масса квадратов для отдыха и спорта. Торгашей бы только не пускать.

  2. Кому что-то неясно, заходите во взрослую библиотеку. пр. Корабелов 12, остановка "Арка". Покажем все проекты, поможем проголосовать на наших компьютерах.
    Есть такие проекты которые улучшат инфраструктуру даже под Вашим домом.
    Не будьте безразличными, просыпайтесь, голосуйте!
    До 21 февраля есть время выбрать.
    Мы ждём Вас!

  3. Илюки, дятлы, ентины, жуки, богомазики, мультики, пелипасики ауууууу!!!! Где вы? Почему вы декларируете миллионы!!!!? А в школах даже беговых дорожек нет! Видать по кишеням гроши школьные осели! Мрази!

  4. А систему голосования проще сделать было слабо?или это все для того чтоб меньше простого люда имело желания его изъявить?не у всех есть приват24 а ещё лучше бегать по району с документами чтоб заполнить бланк

  5. блин , вот как раньше влать находила деньги и на школы строить и дома и дароги, а сечас ничего не строится не делается, а денег нету

  6. 50 000 -расходы на инфляцию!Это что за статья расходов такая?Нигде в проектах такой статьи нет.Кто-то в комиссии читали бюджеты?От какой цены её надули?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button