Общество

Йо, Закарпаття гостинно зустріло колядників з Корабельного району Миколаєва (ВІДЕО)

Якщо ви прагнете вивчити якомога більше нових слів, можете сміливо додавати до свого словникового запасу «йо», що на Гуцульщині означає те саме, що й наше звичайне «так».

…З 4 по 9 січня 2018 року, завдяки Миколаївській крайовій організації Народного Руху України спільно з фондом «Дітям Украіни», група підлітків школи №1 імені Олега Ольжича, розташованої у Корабельному районі міста Миколаєва, мала змогу ознайомитися з традиціями святкування Різдва на Закарпатті.

Благословив дітей у поїздку отець Володимир – священник УПЦ, військовий капелан.

Упродовж подорожі школярі насолоджувалися краєвидами Яремчі, були на Яблунецькому перевалі, вшанували пам’ять Січових стрільців.

В смт Ясіня, де гостинно прийняли дітей в ці святкові дні, побували біля меморіалу Небесній сотні, ознайомилися з історією створення Струківської церкви, яка увійшла до числа українських дерев’яних церков, включених до списку світової спадщини ЮНЕСКО. Саме з цієї церкви і почалася історія смт Ясіня Рахівського району.

«Безліч емоцій викликав підйом на вершину Гаврилець, цього дня підлітки з Миколаєва пройшли близько 15 кілометрів. Побачили вершини Петрос, Хом’як та інші…» — йдеться в інформаційному повідомленні Маргарити Замниус.

Потрібно зазначити, що Закарпаття вперше приєдналося до благодійної акції НРУ «Різдво єднає Україну». Завдяки організації приймаючої сторони, крім побачених безмежно гарних краєвидів та історичних пам’яток, діти зустрічали Різдво в колі місцевих сімей з усіма традиціями, встигли поколядувати, послухати трембіти і не тільки.

 

Загалом, за словами голови Миколаївської обласної організації НРУ Юрія Діденка, починаючи з 1991 року, більше 10 тисяч школярів нашого краю вже взяли участь у подібних заходах. В планах організаціїї — перевагу надавати школярам, які братимуть активну участь у різноманітних патріотичних конкурсах.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button