Хто такий чиновник Андрієнко? Чому проти нього порушено кримінальну справу? (відео)

Є такий Андрієнко Ю. Г., який тривалий час був 1-м заступником Миколаївського міського голови, видатний член «Партії Регіонів», працював на ключових посадах у часи найкричущого «дерибану», всесилля «регіоналів», був «правою рукою» Чайки, коли народне майно не прикрито переходило у руки родичів та близьких знайомих.

Але зараз, в першу чергу, мова про кримінальну справу щодо нього.

Так в 2014 році активісти – майданівці виявили знищення і забудовою лісу «Маяк» (соснове урочище «Жовтневе» у Корабельному районі), людьми, яки мали дуже гучні прізвища та високі посади:

Лес для прокурора

Після цього відбувся ряд акцій протесту:

Николаевские активисты требуют сноса элитных коттеджей в зоне «Маяк»

І справа повернення рекреаційної зони у власність народу зрушила з місця. Почалися чисельні суди, затяжні, важкі, але результативні для відновлення соціальної справедливості.

У рамках цих судових процесів. громадськістю було подано два з половиною десятки апеляційних скарг до Одеського апеляційного адміністративного суду. Їздили, своєю присутністю відстоювати інтереси громади.

Так 11.06.2015 року у Одесі розглядалась апеляційна скарга активістки Подцикіної О.Ю. на постанову Ленінського районного суду м. Миколаєва від 2008р. за позовом Вадатурського О.О. про визнання рішення Миколаївської міськради дійсним щодо відведення йому ділянки на «Маяку».

Землю на «Маяке» Алексей Вадатурский получил незаконно, — решение одесского суда. ВИДЕО

На початку засідання з’ясувались просто кричущі, протизаконні обставини. Так, адвокат Дмитрієва Тетяна Владиленівна, що представляла інтереси Вадатурського, надала також клопотання про залучення її і представником Миколаївської міської ради, пред’явила Довіреність підписану 1-м заступником міського голови Андрієнко Юрієм Георгієвичем. Коротше. Дмитрієва вимагала представляти в процесі дві протилежні сторони. Таке клопотання обурило навіть колегію одеського суду. Одна й таж особа одночасно не може бути й позивачем, й відповідачем, не може позиватися до самої себе. Клопотання було відхилено. Але чиновник Андрієнко повинен був знати, що це злочин.

Для підтвердженням подій у суді було зроблено відеозапис.
Дивитися — початок на 8 хв. 40 сек., закінчення на 13 хв. 28: сек.:

 

Звісно після цього активісти звернулися 23.06.2015 року з заявою про злочин щодо дій Андрієнко Ю.Г. у правоохоронні органи:

Заява про злочин щодо Андрієнко. 1-а сторінка
Заява про злочин щодо Андрієнка. 2-а сторінка.

22.07.2015 року було отримано відповідь з слідчого управління УМВС в Миколаївській області про порушення кримінального провадження по цій заяви за ч. 1 ст. 367 Кримінального Кодексу:

Лист МВС щодо порушення КС

Активісти тривалий час ходили до Центрального райвідділу міліції-поліції та давали покази по справі, як свідки, слідчому Задаченій С.П.. Потім Андрієнка зняли з посади, навалилися інші проблеми, громадський контроль за ходом розслідування послабшав.

Але зараз викликає подив повернення на високі посади таких людей, тому активісти рішуче виступили проти контрнаступу «дерібан-команди». В дописі наведені й інші «звитяги»:

Активісти-майданівці рішуче виступили проти контрнаступу «дерібан-команди»

Член всеукраїнської правозахисної організації
«Наше право» Дерев’янко Ігор

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button