Экономика

Залучення інвестицій - один із пріоритетів Уряду. Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі відвідав порт "Ольвія"

Нагадаємо: 21 червня, в рамках візиту заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України
Михайла Тітарчука до Миколаївщини, метою якого було обговорення питань залучення приватних інвестицій для розбудови інфраструктури на засадах державно-приватного партнерства (ДПП), відбулися нарада в ОДА та огляд виробничих потужностей державного підприємства «Стивідорна компанія «Ольвія», де реалізується пілотний проект передачі майна у концесію.

«Ольвия»: привлекательность — в универсальности. О концессии в портах из первых уст: что говорят менеджеры проектов

Під час засідання в облдердадміністрації  ДП «СК «Ольвія» та ТОВ «Порт Очаків» презентували інвестиційні проекти, які пропонуються до реалізації в рамках державно-приватного партнерства. Зокрема представники ДП «СК «Ольвія» запропонувати 12 інвестиційних пропозицій (будівництво навалювальних перевантажувальних комплексів, комплексу для допоміжного причалу з обробки суден Ро-Ро, реконструкцію великого пірсу та будівництво універсальних перевантажувальних комплексів в тилу великого пірсу та інші).

Заступник Міністра Михайло Тітарчук та заст. голови облдержадміністрації Олександр Кушнір в супроводі керівника ДП «СК «Ольвія» Руслана Олейника та заступника директора з експлуатації та портової діяльності Дмитра Якименка в ході оглядової екскурсії мали можливість ознайомитися з інфраструктурою та діяльністю стивідорної компанії, а також оглянути зони перспективного розвитку порту «Ольвія», — повідомляють в ОДА.

Під час візиту Михайло Тітарчук повідомив, що попереднє техніко-економічне обґрунтування передачі миколаївського державного підприємства «Стивідорна компанія «Ольвія» в концесію вже готове, наразі, паралельно з розробкою законопроекту «Про концесії» фахівці готують саме техніко-економічне обґрунтування.

«Ми розглядаємо проекти, які пропонує обласна державна адміністрація, визначаємо ті проекти, які зацікавлять іноземного інвестора. У Миколаївській області це державне підприємство «Стивідорна компанія «Ольвія», приїхали подивитися на потужності.

Попереднє техніко-економічне обґрунтування вже готове по даному об’єкту. Зараз працюємо над самим техніко-економічним обґрунтуванням.

Європейський банк реконструкції і розвитку визначив, що наявна в порту інфраструктурна потужність є привабливою. Ми опрацьовуємо новий законопроект «Про концесії». Після цього потрібно буде внести 18 змін в підзаконні акти», — розповів Михайло Тітарчук.

Керівник ДП «СК «Ольвія» Руслан Олійник зазначив, що передача порту в концесію дозволить збільшити інвестиції в існуючі, а також в незадіяні потужності. За його словами, в разі, якщо всі заплановані проекти будуть реалізовані, то вантажообіг підприємства складе близько 30 мільйонів тонн.

Представник Міністерства України Михайло Тітарчук акцентував, що на сьогодні залучення інвестицій для модернізації інфраструктури та вирішення соціально-економічних проблем є одним із пріоритетів Уряду, що спрямований на розвиток економіки.

«На сьогодні державно-приватне партнерство розглядається як ефективний інструмент для модернізації інфраструктури, а також як інноваційний інструмент розвитку територіальних утворень регіонального та місцевого рівнів. Механізм ДПП сприяє реалізації державної політики, чітко спрямований на вирішення соціально-економічних проблем нашого населення», — підкреслив він.

Нагадаємо, ми писали:

«Настроены оптимистично». Международные партнеры — о пилотном проекте по передаче в концессию спецморпорта в Корабельном районе Николаева;

«Ми доведемо, що за цим велике майбутнє». Міністр інфраструктури України Володимир Омелян — про державно-приватне партнерство.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button