Происшествия

У Палаці культури «Корабельний» відбулась навчальна евакуація

 

«Багато знати — вміло діяти» — під таким гаслом, відповідно до плану-графіку проведення практичної підготовки осіб керівного складу і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту на підприємствах,  установах та організаціях Миколаївської обл. у 2017 р., 29 березня
в комунальній установі «Миколаївський міський палац культури «Корабельний» проведено планове тренування на тему «Дії  персоналу установи в умовах загрози та виникнення надзвичайної ситуації».

Методичний супровід під час організаційно-підготовчого періоду до комплексного об’єктового тренування здійснювала майстер виробничого навчання циклу практичної підготовки обласних та м. Миколаєва курсів удосконалення керівних кадрів НМЦ ЦЗ та БЖД Миколаївської області Тимошенко Тетяна Геннадіївна.

 

Метою тренування було визначення рівня готовності керівного складу Палацу культури до проведення заходів щодо захисту працівників установи  та учасників художніх колективів в разі виникнення надзвичайної ситуації.

Директор Палацу культури (керівник тренування) Чебан Олексій Олександрович ретельно організував підготовку свого колективу до проведення   тренування. Були розроблені усі необхідні документи, а деякі документи з питань ЦЗ були відкориговані відповідно до наказу МВС від 12 липня 2016 року №335 «Про затвердження Примірного переліку документів з питань цивільного захисту, що розробляються центральними і місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, суб’єктами господарювання».

 

Відповідальними особами колективу: Качаловою Валентиною Іванівною, заступником директора з адміністративно-господарської роботи Зіневичем Ігорем Миколайовичем, головним інженером закладу культури та Максимом Короваєм, заступником директора з культурно-масової діяльності були проведені заняття з працівниками Палацу культури щодо  питань безпеки в місцях масового перебування  людей, з питань відпрацювання дій персоналу установи по захисту дітей – учасників художніх колективів.

Під час проведення тренування були відпрацьовані наступні навчальні питання:

— оповіщення і збір керівного складу  під час загрози виникнення  НС (загроза вибуху виявленого вибухонебезпечного предмету);

— оповіщення і збір керівного складу під час виникнення пожежі в глядацькій залі;

— робота комісій  з питань надзвичайної ситуації та евакуації щодо запобіганню виникнення НС, зменшення збитків та втрат серед людей;

— дії груп і ланок Цивільного захисту щодо захисту працівників та учасників художніх колективів;

— організація евакуації відповідно розробленим схемам.

 

За результатами тренування працівники закладу культури набули практичний досвід в організації і проведенні заходів щодо захисту людей, а мета тренування була виконана.

Нехай і надалі подібні заходи будуть носити тільки тренувальний характер, а наше життя і здоров’я будуть цілими та неушкодженими.

Адміністрація ММПК «Корабельний»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button