Общество

Про факти торгівлі людьми повідомляйте на "гарячу лінію" прокуратури!

У період з 20 до 23 березня 2017 року на базі Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся тренінг: «Посилення кримінального переслідування торгівлі людьми з використанням інформаційних технологій».

Проблема торгівлі людьми може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу.

На сьогоднішній день в Україні з’явилися нові фактори, що значно збільшують ризик потрапляння людини в ситуацію торгівлі людьми.

Тренінг проведено за підтримки Координатора проектів організації безпеки та співробітництва в Європі .

Від прокуратури Миколаївської області активну участь у заході прийняв начальник управління нагляду у кримінальному провадженні.

У рамках тренінгу обговорено питання щодо виявлення, попередження та розслідування злочинів у сфері торгівлі людьми, вчинених із застосуванням сучасних інформаційних технологій.

Учасників тренінгу ознайомлено з міжнародною законодавчою базою у сфері протидії торгівлі з людьми та відпрацьовано на практиці найбільш розповсюджені її форми – рабство, сексуальна експлуатація, використання дітей у порнобізнесі, у тому числі і в соціальних мережах, жебракування, торгівля людьми для трансплантації органів і тканин, з метою втягнення у злочинну діяльність, усиновлення або удочеріння з метою наживи тощо, повідомили в прес-службі прокуратури області.

Одночасно, в органах прокуратури Миколаївщини працюють «гарячі» телефонні лінії задля оперативного реагування на факти торгівлі людьми.

За кожною інформацією прокуратурою вживатимуться заходи до поновлення порушених прав громадян та притягнення винних до відповідальності.

 

Прокуратура Миколаївської області

(0512) 37-46-34 

dezhchast@myk.gp.gov.ua.

Миколаївська місцева
прокуратура № 2
(Корабельний, Інгульський,
Вітовський райони)

(0512) 60-03-13 

korabel@myk.gp.gov.ua

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button