Экономика

В Європейському банку реконструкції та розвитку відбулася нарада щодо реалізації Проекту концесії майна ДП «СК «Ольвія»

17 березня 2017 року, в Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) відбулася спільна нарада щодо обговорення доцільності реалізації проектів розвитку ДП «СК «Ольвія» в рамках підготовки попереднього техніко-економічного обґрунтування Проекту передачі в концесію майна підприємства (далі – Проект).

Участь у нараді, яка відбувалася під головуванням керівника сектору інфраструктури в Україні ЄБРР Марка Магалецького, взяли представники ДП «СК «Ольвія» на чолі з керівником підприємства Русланом Олейником, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, представники Проектного офісу з питань державно-приватного партнерства в інфраструктурі «SP 3ILNO» на чолі з Юрієм Гусєвим, ПАТ «Укрзалізниця», Міністерства інфраструктури України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства фінансів України, а також група консультанті Проекту.

З метою попереднього огляду можливості залучення приватних інвесторів до розвитку ДП «СК «Ольвія» групою консультантів Проекту була зроблена оцінка інвестиційних проектів, включених до Стратегічного плану розвитку ДП «СК «Ольвія» на період до 2038 року, на основі критеріїв якої учасники наради ранжирували дані інвестиційні проекти. Критерії оцінки включали технічну можливість, комерційне та економічне обґрунтування, а також юридичні аспекти реалізації інвестиційних проектів, повідомляє прес-служба ДП «СК «Ольвія».

За результатами групової роботи були визначені найбільш перспективні проекти розвитку, які надалі будуть розглядатися як потенційні проекти для залучення приватних інвестицій.

«Прийти к стратегии «win-win», чтобы все выиграли»:
совместное заседание рабочей группы в ГП «СК «Ольвия» и местной власти

Нагадаємо, що робота з формування попереднього техніко-економічного обґрунтування Проекту передачі в концесію майна ДП «СК «Ольвія» розпочата в грудні 2016 року. З цією метою Європейським банком реконструкції та розвитку за результатами конкурсного відбору було визначено консорціум консультантів, до складу якого увійшли Atkins, Ernst&Young, Tebodin, MDS Transmodal.

Читайте також: «Ольвия»: привлекательность — в универсальности. О концессии в портах из первых уст: что говорят менеджеры проектов.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button