Без рубрикиСуспільство

"Ми вже ні в що не віримо, але, можливо, нас хтось почує", - мешканці п'ятиповерхівки у Корабельному районі (ВІДЕО)

До редакції «Корабелів.Інфо» звернулися мешканці гуртожитку за пр. Жовтневому, 289, розповівши про свої біди, зокрема – про дах, що протікає вже більше 5 років і випливають з цього проблемах – таких як відсутність світла в багатьох квартирах, вогкість і пліснява, необхідність підставляти відра і миски в житлових кімнатах під стелею під час дощів або танення снігу…

Будинок знаходиться на балансі КП ДЕЗ “Корабел” (минулого – ЖЕК № 22), директором якого є Микола Плехов. Цей гуртожиток готельного типу було збудовано понад сорок років тому для робітників, які приїхали на завод «Океан». Зараз у ньому мешкають і сім’ї з маленькими дітьми, і самотні пенсіонери.

Кімнати мають маленьку квадратуру (максимальна – 18 кв. м), на кожному поверсі є загальні (на 9 сімей) душ та кухня зі старими зношеними плитами. Ці приміщення не опалюються, а є й кухні, де геть-чисто відсутня подача питної води ( “Ну, ходимо на іншу кухню, наповнюємо ємності” , – кажуть мешканці).

https://www.youtube.com/watch?v=

ОПАЛЕННЯ

Дах

Через нескінченно дах, що протікає, гнильний грибок вразив весь будинок.

ОБІЦЯЛИ

Покриття даху – латкове (жителі у міру своїх фінансів робили ремонт у різний час над своїми квартирами). Старожили будинку, які живуть тут понад 30 років, не пам’ятають, щоб за всі роки було здійснено цілісний ремонт покрівлі або капремонт будівлі.

– Гроші у ЖЕК платимо. А за що ми платимо? Я не знаю… – каже один із мешканців будинку Дмитро Самоляк.

У лютому 2016 року Самоляк надіслав письмові звернення (було зібрано 115 підписів мешканців будинку) на ім’я Президента та прем’єр-міністра України. Дмитро Михайлович вніс пропозицію змінити конструкцію покрівлі, щоб вода не застоювалася на пологому даху та не протікала до квартир.

За словами Дмитра Михайловича, його поки що тільки повідомили про те, що звернення отримано, але відповіді поки що немає.

“Ми вже ні у що не віримо, але, можливо, нас хтось почує”, – з гіркотою, але ще живою надією говорять мешканці.

Запрошуємо

 

DSCN9334

Наталія Турухіна

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button