Без рубрикиСуспільство

Джамала поїде на "Євробачення - 2016" від України з піснею про депортацію кримських татар (ВІДЕО)

За підсумками глядацького та суддівського голосування, Україну на «Євробаченні-2016» у травні у Стокгольмі представлятиме Джамала.

Нагадаємо: перший півфінал Національного відбору на “Євробачення-2016” відбувся 6 лютого. 13.02 відбувся другий півфінал національного відбору. По три учасники із двох півфіналів пройшли у фінал національного відбору. Найбільше голосів отримали та пройшли у фінал: за результатами першого півфіналу – співачка Джамала та гурту The Hardkiss та Brunettes Shoot Blondes; за результатами другого півфіналу – групи SunSay, Pur: Pur та “НеАнгели”.

https://www.youtube.com/watch?v=HtPHKrvlCVw

Українська співачка  Джамала народилася в сім’ї кримського татарина та вірменки. Популярність Джамалі приніс конкурс “Нова хвиля 2009”, який проходив у Юрмалі, де вона отримала гран-прі.

32-річна артистка спеціально для нацвідбору написала пісню “1944”, на яку її надихнула розповідь прабаби. Саме з цим роком пов’язані найважчі спогади у її сім’ї. Йдеться про насильницьку депортацію кримськотатарського народу.

Зазначається, що участь у фінальному голосуванні взяло понад 300 тисяч осіб, що є рекордом для відбіркових конкурсів “Євробачення” в Україні.

УНІАН

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button