Без рубрикиСуспільство

Осінні шкільні канікули закінчилися, і миколаївці вийшли в дорогу

На Миколаївщині завершилися осінні шкільні канікули, а це означає, що сотні дітей знову з’являться на дорогах біля навчальних закладів. В першу чергу, звичайно, юним учасникам дорожнього руху слід нагадати про безпечну поведінку, але таке нагадування не буде зайвим для водіїв.

Тому сьогодні, в перший день навчання в школі, юні інспектори дорожнього руху разом з працівниками спецпідрозділу ДАІ вийшли патрулювати нерегульовані пішохідні переходи біля шкіл. Основною метою спільної роботи було нагадати дорослим про їх відповідальність за безпеку маленького учасника дорожнього руху, а юним пішоходам – про основи «дорожньої абетки».

021105

В першу чергу до водіїв звернулися діти і правоохоронці, попросили з розумінням поставитися до дітей, які збираються переходити дорогу, адже заздалегідь передбачити поведінку маленького пішохода дуже складно. Тому неуважність або недбалість водія можуть привести до непоправних помилок.

Крім того, юні інспектори дорожнього руху нагадали водіям, що вони обов’язково повинні віддавати перевагу пішоходу на пішохідному переході, ні в якому разі не виконувати маневри обгону, та просили зменшити швидкість руху біля навчальних закладів, повідомляє Миколаївське управління Центру безпеки дорожнього руху.

021106

Пішоходи, ні дорослі, ні маленькі, не залишилися без уваги. Кожному з них правоохоронці і їх юні помічники нагадали, що необхідно бути уважним на дорогах, ніколи не відволікатися – ні розмовляючи по мобільному телефону, ні спілкуючись з друзями і попутниками, завжди переходити проїжджу частину на пішохідному переході – «зеброю», по дозвільному сигналу світлофора – зеленого кольору. А батькам нагадали, що вони є прикладом для інших юних учасників дорожнього руху.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button