Общество

Парад вишиванок на честь Дня незалежності

Сотнями вишиванок прикрасилася центральна пішохідна вулиця Миколаєва, Радяньска, в День незалежності. За ініціативою молодіжного крила Об’єднаної опозиції «Батьківщина» в місті пройшов парад вишиванок.

Протягом тижня молодь Об’єднаної опозиції поширювала по місту через запрошення, які роздавали на вулицях, розміщували в соціальних мережах та на новинних інтернет-порталах, інформацію про те, що усіх, хто вважає себе українцем, для кого День незалежності – це справжнє свято, тих, хто гордиться Україною, запрошують взяти участь у параді вишиванок 24 серпня.

Люди самого різного віку – хто у вишуканих платтях, сорочках та блузках, хто просто у футболках з символічними українськими візерунками, які заздалегідь виготовили у «Батьківщині», щоб дати змогу усім бажаючим приєднатися до параду, почали збиратися на вулиці Радянській близько 17-ої години. І можна з впевненістю сказати, що Миколаїв давно вже не бачив такої кількості щасливих доброзичливих облич.

Розгорнувши під звуки державного гімну величезний національний прапор України, учасники параду, очолювані народним депутатом Андрієм Шевченком та лідером Об’єднаної опозиції в Миколаївській області Вадимом Меріковим, пройшли по вулиці, співаючи українських пісень. По дорозі до них приєднувалися інші городяни, які цього святкового дня вийшли на прогулянку.

Парад вишиванок виявився справжнім святом українського духу та національної свідомості.

{gallery}2012/08/27/2{/gallery}

І логічним продовженням цієї урочистої ходи став телеміст між Миколаєвом, Києвом та Полтавою, у якому окрім керівників Об’єднаної опозиції Андрія Шевченка, Вадима Мерікова, депутатів обласної та міської рад, що утворюють там опозиційні фракції – Олега Мудрака, Станіслава Мартиросова, керівника Народного Руху України на Миколаївщині Юрія Діденка, змогли взяти участь усі бажаючі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button