Происшествия

Продавали криминалитету трофейное оружие: СБУ разоблачила дельцов на Николаевщине

Хранили оружие в лесополосе

Цей материал також доступний

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласних прокуратур провели комплексні заходи з протидії з нелегальним обігом зброї в країні. Нещодавно було викрито масштабну мережу, яка займалася незаконним продажем трофейної зброї. Затримання відбулися у Київській, Миколаївській та Львівській областях, де було арештовано шістьох організаторів цього небезпечного бізнесу.

Про це повідомляє 26 червня 2024 року пресслужба СБУ.

Зловмисники намагалися збувати бойові засоби ураження, знайдені в деокупованих регіонах України, представникам кримінального світу.

Так, на Миколаївщині викрито трьох ділків, які торгували трофейною зброєю та боєприпасами, знайденими на колишніх бойових позиціях окупантів. Для зберігання військової продукції зловмисники облаштували схрон у лісосмузі поблизу обласного центру. Під час огляду схрону було виявлено бойові гранати та партію набоїв.

оружие

У Львівській області співробітники внутрішньої безпеки СБУ викрили двох керівників місцевого благодійного фонду, які підпільно торгували зброєю. Один із зловмисників під виглядом волонтерських поїздок об’їжджав місця колишніх боїв, де збирав трофейні засоби ураження. Знайдену зброю він передавав своєму спільнику, який зберігав її у спеціально облаштованому схроні на горищі власного будинку.

Фігуранти намагалися продати озброєння місцевому криміналітету. Автомати АК-74 та АКС-74 вони пропонували за 500 доларів США за одиницю. Під час обшуків у зловмисників вилучено:

  • гранатомет РПГ-26;
  • 6 автоматів АК-74 та АКС-74;
  • протипіхотну міну МОН-50;
  • гранати РГД-5 та Ф-1;
  • десятки тисяч патронів до стрілецької зброї.

На Киевщине задержан местный делец, который пытался продать боевой арсенал, в который входило более 20 осколочных гранат и ручных противотанковых гранатометов. После задержания были проведены обыски в его гараже, где дополнительно обнаружили автомат Калашникова и более 1,5 тысячи патронов различного калибра. По имеющимся данным, изъятое вооружение было собрано в местных населенных пунктах, которые были под оккупацией в начале полномасштабного вторжения рф.

Сейчас по всем разоблаченным фактам продолжаются расследования для привлечения виновных к ответственности. Все изъятое вооружение и боеприпасы будут переданы на нужды ВСУ.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button