Общество

Із сім’ї протоптується стежка до школи

Не можна винайти велосипед, бо його винайшли давно. А вдосконалювати можна!

Взаємовідносини сім’ї і школи, вчителів і батьків мають довготривалу історію. Будь-яка дорога починається з перших кроків, а будь-яка будівля – з фундаменту. Так і становлення людської особистості починається з сім’ї.

Згадаємо слова В.Сухомлинського: „У сім’ї шліфуються найтонші грані людини-громадянина, людини-трудівника, людини-культурної особистості. Із сім’ї починається суспільне виховання. У сім’ї закладається коріння, з якого потім виростають і гілки, і квіти, і плоди. Сім’я – це джерело, водами якого живиться повноводна річка нашої держави. На моральному здоров’ї сім’ї будується педагогічна мудрість школи».

Із сім’ї протоптується стежка до школи. А вже тоді на життєву дорогу ведуть дітей два розуми, два досвіди, здобуті у сім’ї та школі.

Використовуючи творчо надбання великих педагогів минулого та сьогодення, класні керівники ЗОШ №29 прагнуть щоразу до удосконалення шляхів взаємодії з батьками, родинами своїх учнів, всі зусилля спрямовують на створення комфортних умов для виховання, навчання та розвитку дітей. Шукають нові форми роботи, щоб стати з батьками справжніми партнерами у плеканні особистості дитини-школяра.

Виправдали себе такі традиційні форми роботи з колективом батьків: батьківські збори, які відбулися 21 листопада в 1-11 класах за відповідними темами згідно вікових особливостей учнів.

{gallery}2012/11/25/5{/gallery}

Широке педагогічне інформування з питання «Ваша дитина стала школярем» отримали батьки учнів 1-го класу (класний керівник Топоркова Алла Іванівна), 5-го класу (класний керівник Грицюк Юлія Михайлівна). Були враховані поради практичного психолога школи Скорохід Олени Валентинівни щодо адаптаційного періоду першокласників та п’ятикласників.

Про роль трудового виховання дітей за круглим столом ділилася досвідом батьківська громадськість школярів 2-го класу (класний керівник Маркелова Наталія Сергіївна).

Як навчити дитину вчитися, про розвиток пам’яті вели дискусії разом з батьками класні керівники: Данішевська Наталія Анатоліївна, Силкіна Анна Василівна.

Класний керівник 9-го класу Лютер Олена Вікторівна запросила дітей разом з батьками на збори, оскільки тема була про роль родини в правильному професійному визначенні учнів. У тренінгу «Хто дає свободу дітям при виборі професії?» брали активну участь як діти, так і батьки. Гусаренко Євгеній, Кравченко Катерина, Фроленко Євген, Січкарюк Діана, Ребіженко Олена, Андросенко Вікторія презентували свій проект «Вибір професії або задача з багатьма невідомими».

prof

Активну допомогу в проведенні зборів надали батьківські комітети: 7-го класу (класний керівник Мельник Тетяна Віталіївна), 8-го класу (класний керівник Яцюк Вікторія Костянтинівна), 11-го класу (класний керівник Гайченко Наталія Анатоліївна). Це сприяє залученню батьків до участі у житті класу та їх об’єднання у згуртований колектив.

Завжди бажаними є виступи директора школи Грицюк Лариси Анатоліївни, психолога Скорохід Олени Валентинівни, вчителів-предметників у класних колективах. Кожен із присутніх батьків міг поставити запитання фахівцям і отримати на нього кваліфіковану відповідь.

Заступник директора школи Братошевська Світлана Вікторівна

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button