Происшествия

Подростки в Николаеве подожгли автомобили военных

За деньги от российских спецслужб ВИДЕО

Цей материал також доступний

8 та 9 серпня 2024 року на спецлінію 102 надійшли повідомлення про пожежу автомобілів військових Mitsubishi L 200 у мкрн Соляні та Ford Ranger у мкрн Північний. Поліцейські встановили, що причиною займання позашляховиків став умисний підпал. Також правоохоронці встановили, що троє неповнолітніх миколаївців –14-ти, 16-ти та 13-ти років діяли за вказівками російських спецслужб, спілкуючись із кураторами в одному з месенджерів. За гроші їм пропонували підпалювати авто військовослужбовців та знімати це на відео.

За вказівкою російського куратора, неповнолітній фігурант спочатку підшукав «потрібний» автомобіль, сфотографував його, а коли отримав дозвіл на знищення, підпалив авто, попередньо обливши його бензином. У такий спосіб було знищено обидва пікапи, — повідомили в поліції. Під час санкціонованих обшуків у фігурантів вилучили мобільні телефони сім- та банківські картки, які вони використовували для комунікації із куратором. https://www.youtube.com/watch?v=qpQzozVd2L4 16-річному затриманому слідчі повідомили про підозру за ч.1 ст.114-1 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань». Зараз він перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Йому загрожує до 8 років ув’язнення. Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності двох його спільників – віком 14 і 13 років. Досудове розслідування триває за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури. ТЕРМІНОВО ПОВІДОМТЕ ДО ПОЛІЦІЇ ЗА НОМЕРОМ 102, ЯКЩО:

  • ви отримали пропозицію за гроші здійснити підпал військового автомобіля;
  • якщо ви виявили в інтернеті оголошення, де пропонують за гроші вчиняти підпали військових авто або іншого майна;
  • якщо побачили людей, особливо у вечірній час, які перебувають на стоянках з каністрами, пляшками, ганчір’ям тощо.

Пам’ятайте, ворог не полишає спроб дестабілізувати суспільство всередині країни. Не піддавайтесь на провокації ворожих спецслужб та пам’ятайте, наслідок такої співпраці – тривале позбавлення волі!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button