Общество

10 питань про автоцивілку

За перше півріччя 2020 року в Україні зареєстровано 37,1 тис. автомобілів. Вигідна та надійна автоцивілка потрібна будь-якому автовласнику. Які питання найчастіше турбують при виборі поліса?

Як перевірити дію поліса?

У Централізованій базі даних Моторного (транспортного) страхового бюро України. Буде потрібен номер машини або поліса. Страхова компанія ARX самостійно передає відомості про оформлений паперовий та онлайн-поліс в МТСБУ.

Чим відрізняється електронна страховка від паперової?

Нічим, якщо вона оформлена в надійній страховій компанії. Онлайн-оформлення автоцивілки на сайті ARX займає 7 хвилин, бланк поліса прийде на електронну пошту. Збережіть поліс в смартфоні для показу представникам поліції.

Чи потрібно страхувати авто на транзитних номерах?

Потрібно, аварійна ситуація може статися в будь-який момент. Важливо: при ввезенні авто із зони дії «зелених карт» потрібна карта, в інших випадках достатньо оформленого в Україні ОСЦПВ.

Який штраф за відсутність поліса?

Їзда без поліса автоцивілки вартує забудькуватим водіям 425 грн штрафу. Якщо поліс прострочений або не оформлений, штраф 850 грн.

В яких випадках достатньо оформити Європротокол?

Якщо ДТП без постраждалих, всі автовласники мають поліси ОСЦПВ і досягли згоди. Важливо: водії повинні бути без ознак сп’яніння, не перебувати під впливом наркотиків чи сильнодіючих препаратів. Для допомоги в оформленні Європротоколу достатньо зателефонувати в страхову компанію.

Який строк звертатися до страхової компанії?

Не пізніше 3-х днів після ДТП. Співробітники ARX на зв’язку цілодобово: по телефону, онлайн і в месенджерах.

Чи діє страховка, якщо за кермом не власник автомобіля?

Так. Дія полісу поширюється на сам транспортний засіб, незалежно від особи водія.

Як відбувається контроль за рухом регресних виплат?

При наявності поліса ОСЦПВ у обох учасників ДТП страхові компанії узгоджують всі питання без участі водіїв. В інших випадках більшість питань вирішується дистанційно.

У чому переваги страхової компанії ARX?

26 років на ринку України. 92,3% задоволених клієнтів. Вигідні умови страхування і просте оформлення. Щоденні виплати клієнтам перевищують 4 млн грн.

Коли був оформлений перший поліс автоцивілки?

У 1897 році. Сума першого страхового покриття цивільної відповідальності перед третіми особами в перерахунку на сучасний курс дорівнює $26000.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button