Общество

Поєдинок сили, молодості та мужності відбувся у Корабельному районі між учнями школи та училища

Козацькому роду нема переводу!

24 лютого на базі ДНЗ «ВПУ №7» м. Миколаєва відбувся конкурс-змагання «Козацькі розваги» між збірними командами юнаків училища та ЗОШ №40.

Захід був присвячений вшануванню учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 26-ї річниці виведення радянських військ із Афганістану.

Метою змагань стало виховання громадянина-патріота, прагнення до фізичного вдосконалення, оволодіння знаннями поколінь козацтва, вивчення бойових традицій та героїчних сторінок історії українського народу.

На заході були присутні: начальник штабу ради отаманів Миколаївської області, генерал-полковник Плужник О. І., отаман-полковник Всеукраїнського козацтва у м. Миколаєві, старійшина козацтва Губчин В. Ф., член правління обласної спілки ветеранів Афганістану Гордєєв Ю. Г., голова козацької громади Корабельного районуну Параскун С. М.,
кошевар-хорунжий, учасник бойових дій в Афганістані Василевський О. В., підхорунжий Панченко А.Б., директор ЗОШ №40 Липунова Т. Б., заступник директора з виховної роботи ЗОШ №40 Лапуренко В. С.

Розпочалися змагання традиційно – презентацією команд. «Січових стрільців» (ВПУ №7) очолив Глуговський Володимир, а «Соколів» (ЗОШ №40) – Липунов Іван.

0EowKZbQ0K0

Далі події набирали обертів. Із запалом та наполегливістю юнаки змагалися у спритності в звичних для козаків забавах: «Штовхач», «Бій мішками», «Зірви шапку», «Бій на шаблях», «Втеча з полону», «Тягни-штовхай».

Завершився поєдинок сили, молодості, мужності естафетою і дружнім братанням команд.

IMG 2403

Свято супроводжувалося музичними паузами, які підготували вболівальники на підтримку бойового духу хлопців.

Підсумком заходу стало нагородження команд та окремих юнаків. Так, перемогу здобула команда «Січових стрільців» ВПУ №7. Кращими козаками було визнано учня 112 групи Боровчука Євгена та учня 11 класу ЗОШ №40 Липунова Івана.

Кожна команда отримала грамоти від адміністрації Корабельного району, Голови Ради Козацьких отаманів, голови міської ради воїнів-інтернаціоналістів м. Миколаєва. І, звичайно ж, не забули про солодкі призи для хлопців.

Мужність, звитяга, спритність і наполегливість, з якими змагалися наші юнаки, дає впевненість всім нам у щасливому, вільному, спокійному майбутньому. Адже вони дійсно довели, що є справжніми патріотами своєї Батьківщини!

Адміністрація та педагогічний колектив ДНЗ «ВПУ №7» дякує адміністрації ЗОШ №40 та Раді Козацьких отаманів Миколаївської області за плідну співпрацю та допомогу в організації і проведенні заходу. Сподіваємося, що такі зустрічі стануть традицією.

Методист ДНЗ «ВПУ №7»
Олисько Л.І.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button