Общество

Юная журналистка из 47 школы: об одноклассниках, выпускнике лицея и красоте мира

«Отакі вони, юні журналісти
Корабельного району!
А якими ще стануть!
Аж голова паморочиться!
От би дожити та почитати!»
М.Б. Полупанова

К читателям сайта обращается Мария Борисовна Полупанова, руководитель кружка журналистики:

«Шановні читачі, ви вже не раз звертали увагу на те, що «Корабелов.инфо» разміщує матеріали про гурток журналістики «Юний кореспондент» Дитячого Центру позашкільної роботи Корабельного району.

Раніше опубліковано два матеріали члена гуртка Дар’ї Безрученко, котра з першого ж заняття почала писати і водночас освоювати професію журналіста з задоволенням.

В останній час чимало інших членів гуртка пишуть багато та різнопланово. От і виникло бажання презентувати вам кращі роботи журналістів-початківців з одночасним представленням їх авторів, щоб ви мали змогу оцінити сам матеріал.

І мене, і моїх підопічних дуже цікавить ваша думка про наші перші журналістські спроби. То ж, будь ласка, обов’язково напишіть – це вкрай необхідно для творчого росту діточок та якісної журналістики тепер і в майбутньому.

З повагою і вдячністю за кожен написаний відгук
та найкращими побажаннями
Марія Борисівна Полупанова

Знайомтесь: Марія Белавіна

Цю дівчину з поміж інших вирізняє щире бажання пізнати і відтворити світ навколо себе і пером, і фотоапаратом, і римованими рядками. А все це і є складові журналістики. То ж, шановний читачу, разом з Машею придивляйся, захоплюйся, пізнавай.

От редакции: Посмотрите, каким красивым видит Маша наш мир:

{gallery}2012/11/25/1{/gallery}

А вот ее пробы пера:

«Будущий Бах, Лист или же Бетховен?

25 октября в Детском Центре состоялась встреча членов кружка «Юный корреспондент» и Максима Сергеевича Козченко — выпускника экономического лицея №1, ныне студента 3-го курса Николаевского Высшего музыкального училища, участника хорового коллектива «Сонячний струм».

lic

Эта встреча была запланирована М.Б.Полупановой, руководителем кружка, в рамках цикла встреч и учебных пресс-конференций из серии «Не только «звезды» достойны журналистского внимания».

Что же касается Максима Козченко, то он интересен присутствующим тем, что увлеченно занимается музыкой. Как выяснилось, кроме изучения программного материала, начинающий музыкант много времени отдает хоровому пению. Вместе с коллективом побывал на конкурсе в Испании, где хористы заняли первое место.

Интересно было слушать о творческой жизни молодого человека, о достижениях на сегодняшний день, о целях и планах на будущее. В частности, со слов гостя, музыкой он занимается с 5 лет. Подтолкнул его пример сверстников. То, что это может стать его профессией, Максим осознал самостоятельно, и на сей день целеустремлённо совершенствуется в пении и игре на фортепиано, имея для подражания примеры, с его слов, Людвига Ван Бетховена, Иоганна Себастьяна Баха, Ференца Листа!

Также с большим удовольствием он сыграл нам на пианино отрывки из сонаты Бетховена и Прелюдии Баха, что приятно порадовало присутствующих.

{gallery}2012/11/25/2{/gallery}

В дальнейшем в его планах — поступление в консерваторию, создание своего музыкального коллектива, в чём мы, юные журналисты, и пожелали ему успехов!

Для каждого из нас Максим Козченко предстал подающим надежды музыкантом и ценителем музыкального искусства. И, я бы сказала, примером для подражания как целеустремленный настойчивый человек, что важно для любой профессии».

Мария Белавина

«Подорожуючи рідним краєм

Ото диво! Уявляєте — «Міні- африканське сафарі» недалеко від нас!?

А чи відомо вам, шановні відвідувачі сайту, чому наше місто називають містом наречених? Впевнена, що моє питання вас заінтригувало. Бо й сама вкрай здивувалась цій прекрасній легенді. Але не буду вам її переповідати, тому що ви маєте шанс почути її та багато інших цікавинок від екскурсовода та його колег з туристичної агенціі «Мандрівочка». Саме таку можливість використали ми, учні 10-го класу ЗОШ № 47, під час нинішніх осінніх канікул, подорожуючи автобусом до міста Херсона.

Ви здивовано запитаєте мене: «До чого тут легенди про Миколаїв?» Відповім так, як було. Ще на початку екскурсійного шляху, у Миколаєві, гід почав знайомити нас з історією Миколаєва та Корабельного району — південним краєм України, до якого географічно належить і Херсон. Наприклад, цікаво було довідатися про те, звідкіля з’явилися скіфи.

З подачі екскурсовода ми розширили свої знання і про історичні постаті, пов’ язанні з нашим обласним центром. Це були розумні та мужні люди, здатні міняти життя задля прийдешньої історичної доби.

Але ходімо зі мною, моїми однокласниками та нашими педагогами Світланою Анатолієвною Саєнко та Катериною Юрієвною Зайцевою вулицями та історичними місцями Херсону, куди ми дісталися автобусом у супроводі цікавої розповіді з історичними посиланнями на першоджерела.

vul

Правда ж, вражає Єкатерининський собор? А скільки нової інформації про небесні тіла та різні сузір’я дало нам відвідування планетарію!

plan

Чи не диво, що в херсонській області знаходиться найбільша пустеля у Європі, так зване «Міні- африканське сафарі»?

А тепер ми в музеї природи. Вражені? То ж і для мене та моїх друзів музей безсумнівно є найяскравішою згадкою. Оглянута експозиція захопила. В ній представлена велика кількість океанських жителів: краби, скати, акули, омари, велике різноманіття риб та навіть скелет справжнісінького кита. Там є також опудала тварин з різних континентів світу, з котрими всі зфотографувалися на згадку.

skelet

Тепер про атмосферу екскурсії. Дощ, що був нашим супутником, не став перешкодою. Не зважаючи на погоду, ми отримали максимальне задоволення, гуляючи вулицями центральної частини міста, слухаючи розповіді екскурсовода та спілкуючись один з одним. У кінці дня ми милувалися набережною Дніпра.

Dnepr

Додому поверталися у доброму настрої та з незабутніми враженнями, у супроводі пісень дівчат з нашого класу. Такі життєві моменті неможливо забути. Тож, ми відразу поділилися ними зі своїми батьками, родичами, друзями. А тепер і вас, впевнена, шановні відвідувачі сайту, ми зробили своїми спільниками. Адже, що може бути кращим, ніж подорож рідним краєм?

{gallery}2012/11/25/3{/gallery}

То ж, збирайтесь і поїдемо разом на наступних канікулах. А зараз настирливо візьмімося за навчання, щоб мати моральне право подорожувати».

З повагою — Маша Бєлавіна,
учениця 10 класу, член гуртка «Юний кореспондент» ДЦ Корабельного району

З рубрики «Рифмованная проба пера»:

                                     «Рідне місто Миколаїв

О, любе моє місто,
Мені ти найрідніше.
Усе своє дитинство в тобі провела я.
Ти гарне, як перлина.
Неначебто намисто,
Вкрашаєш увесь всесвіт,
Вкрашаєш нам життя.
 
О, любий Миколаїв,
Яскравий сонця промінь.
Завжди ти зігріваєш турботою й теплом.
Люблю гуляти містом,
Коли ти розквітаєш:
Акацією, каштанами, калиною, бузком.
 
Куди б я не поїхала,
І де б я не пішла,
Завжди пам’ятатиму,
Як я в тобі зросла.
Як я раділа кожному в житті своєму дню.
Скажу я щиро й лагідно:
«Я так тебе люблю!»»

От редакции: Вот такая она, Маша Белавина. Умеющая удивляться миру, умеющая быть разной.

{gallery}2012/11/25/4{/gallery}

А это Машина семья, в которой юная журналистка всегда может найти поддержку близких:

semiya

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button