Блоги

Зухвало «подаруй» людям самозабудову

Нещодавно ветерани війни на Сході виявили в себе у дворах раптово з’явившийся забор з металевого профілю. Огороджено прибудинкову територію багатоквартирних будинків між адресами вул. Миколаївська, 15 та 17. На огорожі — ніяких, обов’язкових для новобудов, табличок приналежності, хто й що будує, за яким проектом тощо (п. 29 Постанови КМУ України від 13.04.2011 р. № 466).

Звісно, мешканцям житла це не сподобалося. Ветерани звернулись для з’ясування законности до Управління державного архітектурно-будівельного контролю Миколаївської міської ради. Було встановлено, що будь-яке відведення землі юридичній, або фізичній особі відсутні, декларація на початок будівництва теж відсутня.
Банальна та зухвала самозабудова!

Раптово на огородженому місці почали заливати бетонний майданчик, проводити зварювальні роботи (до речі, з самочинним підключенням до електромережі), ладнати каркасні металеві конструкції. Представники Управління вийшли на місце, але з їх слів, робітники раптово десь поховалися.

Будівельні роботи

Будівельні роботи

04.10.2018 року на місце проведення незаконних будівельних робіт прийшли активісти з ветеранами. Роботи ведуться ударними темпами. Було викликано поліцію, написано заяву про правопорушення, з вимогою припинити його.

Приїзд поліції, складання заяви

Оказалося, що й робітники працюють без оформлення, з серйозними порушеннями безпеки праці, пожежної безпеки, правил влаштування електроустановок. Організатор, або власник при поліції так і не побажав приїхати на місце. Але після раптового роз’єднання незаконної повітряної лінії електроживлення та припинення незаконних робіт принісся якийсь пан на мікроавтобусі «Фольксваген», який категорично відмовився представлятися та надавати дозвільні документи, проте роздавав вказівки робітникам.

Невідомий, що роздавав вказівки робітникам

Він та робітники пробували тиснути на активістів, дещо можна було розцінити, як погрози. Звучали заяви, що вони таке не вперше роблять і не чулося каяття. Потім почали демонстративно знімали на відео громадськість. Отримавши від активістів відсіч, забудовники вимушені були ретируватися.

Відчувається, що це ще не кінець боротьби, але активісти збираються довести справу до кінця та відновити законність, захистити права мешканців багатоквартирних будинків. Молодь та гарячі голови вже пропонують знести самозабудову, як було зроблено в «Леваневцях». В Миколаївській міській раді для тих, хто проливал кров за Батьківщину, та простим людям землі нема, бо все подерибанили. А от усілякі спритники можуть незаконно привласнювати землю миколаївців?

Ідеолог українського націоналізму Ярослав Стецько: «Наша революція – всенародна, йдемо з народом, який тісно поєднує справу соціяльного визволення із національною незалежністю».

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко Ігор

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button