Блоги

Знов крадуть люки. А «менто-копи» знов сіли на потоки?

Пройдуся я тут по старим, «перевіреним», «професіоналам» Януковича з МВС, яких начебто «переатестували». Вибачають мене деякі «менти» та «копи», яких я дійсно поважаю.

Щось знов в місті Миколаєві металеві люки почали зникати. Пофоркав за пару днів, не спеціально шукав, а ті, що попадалися «по дорозі».

В Інгульському районі більше, але на кордоні Центрального та Заводського теж попадались.

Дуже небезпечне явище, і діти можуть провалитися, і причиною серйозного ДТП стати. Якось це було припинилось, а тут знов схоже почалось.

 

Слідство, оперативна служба, дільничні інспектори, якраз займаються розслідуванням та профілактикою саме таких злочинів, пов’язаних з крадіжками означених металевих предметів. І саме ця частина поліції не з якихось свіже набраних копів (на яких кажуть, що понабирали по оголошенню без досвіду), а саме з старих та «перевірених», «переатестованих», багаторічних професіоналів. Тут відсутністю досвіду не повідмазуєшся. Доречі, старі януковські професіонали й зараз в поліції складають мабуть 80-90 %, а серед керівництва й всі 95 %. Старі «менти» й новими «копами» керують та «досвід їм передають».

Старі «менто-копи» добре знають де та хто в районах металобрухт приймає і, як показує практика, припинити «бєспєдєл з люками» їм доволі легко і робилося вже. Це є скупка краденого і завести кримінальну справу легше легкого. Також для громадськості не таємниця, що «бізнес» на металобрухті також покривався в старі часи ментами і зрозуміло не за дармо? Питання. Що знов почалося? Знов старі схеми?

Якось у 2016 році, по громадським справам, був присутнім в одному з райвідділів. Якраз «переатестованим ментам» підняли зарплатню одразу в рази. І чув, як начальник слідства заявляв, що раніше в них не було стимулу працювати, але зараз при такій зарплатні, вони будуть навіть спати на роботі, «рити землю» та встановлять законність. А зараз вже кінець 2018-го.

Чогось не вистачає? Я по громадській діяльності знаю мінімум дві «залізобетонні» кримінальні справи, в яких, або був заявником, або допомагав правоохоронцям. Це справи за посадові злочини та шахрайства на, ще заступника мера, Андрієнко та головного екологічного інспектора області Бабенко. Докази просто залізні і принесені на блюдечку з блакитною каймою. І що? Андрієнко з Бабенко на високих посадах:

Хто такий чиновник Андрієнко? Чому проти нього порушено кримінальну справу? (відео)

«Головний еколог» деребанить ліс! Нелюстровані «ставленики Януковича» продовжують «кручу-верчу, надуріть хочу!»

Доведення до суду таких справ був би чудовий ПіаР для поліції та завоюванням авторитету. Але, уви!

Звісно не хотілось би масового повернення «перевірених професіоналів» на кшталт полковника Марчука. В часи його керування наприклад Інгульським райвідділом, підрозділ рахувався «показово передовим». От тільки пунктів прийому металобрухту було неміряно та в районі люки на комунікаціях були швидше рідкістю ніж правилом. А в кінці звітного періоду, для «підвищення розкриваємості», часто були помічені дільничні інспектори, з наркотичними речовинами в шприцах, що були приховані у шкарпетках та прикриті штанинами (так зручніше було підкидати) понуро йшли шукати не певних осіб, які б стали «наркодилерами». Потім підвищення на рівень міста:

Замначальника Николаевской милиции Анатолий Марчук скрывает свои доходы и не хочет обнародовать декларацию

Хоча мабуть верхівкою міліцейської кар’єри пана Марчука, в час його керівництва міліцією громадської безпеки міста, стало винайдення та застосування в Миколаєві проти активістів патріотів так званих «тітушок» з гоповатих елементів міцної статури, у 2012 році. Цікаво, що сам Вадим Титушко прославився та вийшов на «політичну сцену» трохи пізніше. Миколаїв був перший. В нашому місті «тітушки» не ховаючись нападали на патріотів з-за спини міліціонерів. Потім гопників разом з представниками протилежної сторони начебто «загребли» у Центральний райвідділ. Це бачило десятки очей. Тільки наймити влади просто безслідно випарилися у міліцейських коридорах на протязі години, а міліцейське керівництво зробило круглі очі та казало, що у людей був у очах міраж. А патріотів судили, правда суд вимушений був виправдати, бо справа була «шита білими нитками»:

ПОЗОР! Николаевская милиция во время потасовки под горисполкомом, опозорилась и показала какая она «независимая» (Фото, видео)

Був я й членом комісії, коли відбувався конкурс на перших патрульних. На мою думку Система відбирала під себе, а потім під себе ж й обстругувала та уніфікувала:

«Тітушки» в поліцейській формі на службі у «чорної» готівки»?

Був декілька разів у Львові, звернув увагу на старовинні люки підземних комунікації, судячи з написів, дуже багатьом більш ста років. І лежать, і не приварені, і не вкрадені. Дива якісь!

P.S.
Сила Фейсбуку. Після того, як я почав посиленно розповсюджувати цю інформацію у себе на сторінці та у різних миколаївських групах (підтвердження по даті в мене на сторінці), за декілька днів, раптом цією проблемою «озаботився» мер Сенкєвич та у електронних ЗМІ пообіцяв позакривати пункти прийому металобрухту де будуть виявлені люки. Ловимо на слові та проконтролюємо виконання:

В Николаеве будут закрывать металлоприемники, которые принимают крышки люков

Ідеолог українського націоналізму Ярослав Стецько: «Наша революція – всенародна, йдемо з народом, який тісно поєднує справу соціяльного визволення із національною незалежністю».

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко Ігор

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button