Від «Центробачення» до «Євробачення» – роки творчості і натхнення

Світло музики, світло пісні, світло дитинства огорнуло глядачів звітного концерту «Народного художнього колективу» вокального об’єднання «Відлуння» ДЦ позашкільної роботи Корабельного району (директор Т.Г. Турчак), що відбувся 26 січня.

Організатори концерту, а це керівники Антоніна Михайлівна Шевченко та Адріана Михайлівна Шевченко вже у назві пісенного дійства показали не аби яку креативність, адже «Центробачення» дивним чином об’єднало і два слова (Дитячий Центр), близьких по духу учасникам та глядачам концерту, і своїм підтекстом вказало на перспективи юних вокалістів – виступати на «Євробаченні». Такий орієнтир цілком реальний для юних співаків, адже вони трудяться творчо та завзято під час занять, що й підтвердив традиційний звітний концерт за перше півріччя 2017-2018 навчального року..

Близько двох годин на сцені звучали прекрасні пісні у виконанні дітей приблизно від 3-х до 17-ти років. Кожен номер закінчувався гучними оплесками глядачів і дружними вигуками:«Браво». І якщо наймолодші – милували глядачів дитячою безпосередністю, то решта виконавців продемонструвала професійне розуміння вокалу. У концерті прозвучало вісімнадцять пісень. І кожна була виконана майстерно, з любов’ю. Теми ж говорили самі за себе. «Україна», «Дитинство не втрачай», «Намалюю тобі зорі», «Журавлі», «Добре з тобою», «Заманили» — виконали діти старшої та середньої груп. Про барви рідної землі, весняне сонечко, літо, ляльку Барбі співали вихованці молодших груп.

Приємно здивувало те, що діти різних вікових категорій у своєму репертуарі не тільки мали пісні, зокрема, й на англійській мові, а й добре розуміли про що йдеться в них. Зал охоче підтримував малят з підготовчої групи, коли вони співали «Don’t Worry Be Happy». Переконливо звучала пісня про «1000 years » у виконанні старшої групи. Кожен в залі зрозумів, що розповідається про мрії в «In my dream» — меседжі середньої групи.

 

Розмаїття тем, думок, стилів, хореографічних знахідок, яскравих костюмів, гри кольорів світла – засвідчили, що «Відлуння» добре відчуває пісенне сьогодення України. Тому такою закономірною та переконливою була постановка останнього концертного номеру «Круче всех». Він показав, що у співаків не за горами постановка мюзиклів.

Якщо ж заглибитись у розуміння вкладу «Народного художнього колективу» вокального об’єднання «Відлуння» у просвітницьку роботу на півдні України, то її не можна не оцінити відповідно: колектив тонко, мудро, щиро відтворює красу рідної країни. За це велика пошана керівникам колективу Антоніні Михайлівні Шевченко та Адріані Михайлівні Шевченко.

Марія Полупанова, керівник гуртка «Школа журналістики»
ДЦ позашкільної роботи Корабельного району

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button